10. aug. 2011

Kjolen som sier jaaaaa

Om ett år og 5 dager, har vi vært gift i fem dager. Helt utrolig å tenke på. Det er fortsatt lenge til. Men nå kan planlegging endelig begynne for fullt. Hodet mitt er stappfullt av ideer som jeg bare venter på å komme igang med. Jeg har tenkt å skrive ett lengre innlegg om alle forberedelser og bryllupsplaner.

Jeg har i dag store bryllupsnyheter; i dag kom brudekjolen!
Kjolen er jo hemmelig for hr Forloved. Så jeg kommer ikke til å poste noe klart bilde eller særlig beskrivelse. Kjolen er kjoler over alle kjoler. Min mor og jeg satt i påsken og tittet på kjoler på internettet. Og da fant vi kjolen jeg aldri kom over. Perfekt for meg, perfekt for vårt sensommer avslappede gårdsbryllup.

Problemet var bare at kjolen koster 17 000 kroner. Skjønner du? Men løsningen var som vanlig Kina. Kanskje litt upolitisk korrekt. Men jeg fant en skredder på Ebay, som hadde spesialisert seg på min drømmekjole. Og vent til du hører prisen: 1200 kroner. Upolitisk korrekt. Men jeg har ikke lyst eller råd til å bruke like mye penger på en kjole som på en mops.

Men iallefall, i juni bestillt jeg og min gooode venninne kjolen. Og så har jeg ventet og ventet. Helt til i dag.

I forhold til i en brudebutikk, hvor ventetiden er opptil 6 mnd, så fikk jeg den fort. I går eskalerte ventetiden, da jeg fikk tracket pakken på Gardermoen, og at den skulle komme klokken 1800. Men den kom ikke før i dag.

Du kan tro jeg har vært et nervevrak de siste 24 timene. Så mye følelser, forventninger til en kjole. Det er jo kjolen med stor K. Så fikk jeg pakket den ut. Første frykt beseiret: kjolen har fin farge, og er fint sydd.

Kjolen er en "lace up". Jeg og min mor har ikke peiling på "lace up". Dermed ble reultatet ikke bra. Jeg ble så skuffa. Jeg så ikke så bra ut, kjentes ikke ut som en brudekjole. Skal jeg gifte meg i?

Etterpå satt jeg molefonken. Min mor prøvde å oppmuntre meg. Og jeg kom halvveis på gli. Det tristeste jeg vet er en trist brud, og det var sikkelig trist å være en trist brud.

Men SÅ kom min gode stemor. BesteSol som har jobbet på agape. Hun kan "lace up". Plutselig satt kjolen som et skudd. Jeg ble så fin, og jeg ble så rørt. Tårene bare rant. Enda en klisje oppfylt: kjolen som sier ja! Det var så deilig.

Blurret ut så ikke hr Forloved ser kjolen. Måtte liksom illiustrere.


Så nå gjenstår bare sko og alt annet!

Men til andre kommende bruder; anbefaler på det sterkeste skreddersydde kjoler fra Kina. Min skredder var fantastisk service innstilt. Og mye hyggeligere enn personalet jeg kom i kontakt med på feks Belle Amie i Bergen (noe som er en utrivelig historie jeg ikke vil ta med i dette hyggelige innlegget). Det gikk mye fortere. Og den ferdige kjolen er så fin. Og hadde den ikke vært så fin, hadde det ikke vært verdens undergang å finne en ny, pga prisen. Emosjonelt hadde det vært litt verre.

Men nå er jeg lettet og glad og vil prøve den igjen. Tror det er bra den skal være igjen på Jessheim, så jeg ikke går rundt med den i Bergen.

Hurra; kjolen saa jaaa!

3 kommentarer:

Anne Britt sa...

Hei :) Jeg er så glad for at du funnet kjolen med stor K :):) Bra at BesteSol hadde kjoleerfaring. Gleder meg på deres vegne til den store dagen !! Det blir kjempespennende. Ønsker dere et fint forberedelsesår. Kos dere med planlegging og glem ikke å nyte dagene som kommer. Tanteklem :)

Ireneelise sa...

Jeg liker, jeg liker, jeg liker! Gleder meg til å se deg i din flotte kjole som sier ja :D finnes ikke noe bedre enn et stykk lykkelig tinita! sender deg masse kjærlighet fra mexico <3 du er best

Tine i Rosablokken sa...

Tante AB: Tusen takk. gleder meg masse selv og vi skal passe på å nyte dagene.!

La senora: fikk all kjærligheten, koselig. gleder meg til du er hjemme igjen, du er her rundt bryllupstider sant?