25. aug. 2011

Prosjekt-kreativ103// Introduksjon.

Hva er Prosjekt-Kreativ103:
Jeg har satt meg ett nytt mål; hver uke skal jeg lage noe kreativt. Jeg liker å lage ting, og jeg ønsker å bli mer kreativ. Det som ofte skjer er at hverdagen blir for travel at man nedprioriterer å drive med sysler. Og det er dumt, for man kan jo lage masse fine ting som man blir glad av, eller andre blir glad av, og så er det alltid godt med en dose mestringsfølelse. POWER.

Reglene er som følger:
  • Det trenger ikke å være storslått, nyskapende, eller dyrt så lenge det er et nytt produkt.
  • Produktet blogges hver torsdag.
Denne uken har jeg og Hr Forloved lagd ett Sangtekst bilde.  Etter denne fantastiske tutorialen, men med litt forskjell.  Det var veldig morro, men ganske mye pirke arbeid.


Dette trengte vi:
Grunnbildet fant vi på kjære Mamilla til 40 kroner (samtidig som vi kjøpte lampen). Bokstaveklistremerkene fant (eller kjøpte) jeg på Norli. Problemet er bare at  det bare var et alfabetsett i hver pakke, så jeg kjøpte alle de hadde. 7 stykker. Men det ble ikke så dyrt; 130 kroner.  Og til slutt hvit hobby spray. Og en skrap kniv.

Hva gjorde vi:
  1. Fant sangtekst. Det skulle vise seg å være litt vanskelig. Siden vi hadde begrenset med både Aer, Eer og plass. Men vi fant noen linjer fra Animal Collective sin Summer clothes. Linjene passer bra til oss, og vi har hørt mye på Animal Collective (hr Forloved sitt favorittband).
  2.  Så var det bare å plassere bokstavene i riktig rekkefølge, på rett linje med riktig avstand. Tidvis ganske tuklete altså. Og problemet var at vi ikke fikk nok Aer, Eer og Ner til å fullføre mer enn halvparten av bilde. Så det er et tips til andre: pass på at dere har nok bokstaver til alt dere skal skrive. 
  3. Så sprayet vi første halvdel av bildet. lot det tørke og tok av de bokstavene vi trengte til å fullføre resten. Da var det lurt med en kniv, kjempe lett å få av bokstavene. 
  4. Gjentok prossessen med siste halvdel.
Hva vi gjorde feil:
Mangelen på bokstaver førte jo til at vi måtte spraye i to omganger. For å si det sånn, så ble andre strøk myye tykkere enn første, slik at vi fikk en hvit strek på midten av bildet. I tillegg kom det litt spray inn under pappen slik at ordet Meander ble smusset til. Kjedelig. Men det er jo sjarmen med hjemmelaget.

Alt i alt så var det et vellykket prosjekt, og vi er utrolig fornøyde. Det ser så enkelt og rent ut, men ser du nærmer ser du mange naturdetaljer. Kjempe fint. Vi ser for oss en haug av bursdagsgaver i denne sjangeren. 
Bare vent. 
Nå står bildet og venter på å bli ordentlig hengt opp. Ha en flott kveld!

2 kommentarer:

Ireneelise sa...

Digger hvordan bloggen har blitt, tininta! Naijs naijs :D
Y, ademas ... syntes et slikt kreativt bilde passer ypperlig som velkommen hjem gave :D hihi

Tine i Rosablokken sa...

Digger at du digger den! :D hvem vet kanskje det blir bilde på deg, men da må du komme hjem!