27. sep. 2011

Valpedagbok


Denne uken er det litt mopsenostalgi i Rosablokken. Det er jo 1 års jubileum for å ha mopsen i hus. Jeg liker både mopsen og jubileum jeg.

jeg er og veldig glad i å lage små bøker for alt mulig, og her en forleden dag fant jeg igjen valpedagboken fra de første ukene med mopsen. Forrige høst ble jo mildt sagt overstokk og stein kaotisk så valpedagboka er ikke særlig lang men den er utrolig søt.Der står det små detaljer som jeg nesten helt hadde glemt. Sånn for eksempel at vi lå på madrass foran buret hans på kjøkkenet de første dagene. Og når han begynte å pipe sang hr forloved for han, eller så la vi to fingre på pannen hans så sovnet han med en gang. Eller at de første dagene var hele huset våkne som tente lys i 6 tiden og bare koste med valpen. Og at vi gikk rundt i joggeklær og plutselig fikk kontakt med nesten alle naboene i blokken.


Jeg husker at vi hadde hatt mopsen i ca ett døgn før vi var overbevist om at han hadde kennelhoste, fordi han hostet litt, og måtte til dyrlegen. Jeg husker at vi synes det var verdt å betale 500 kroner bare for å høre at han var en frisk og fin valp.

Vi fulgte også et strengt sosialiseringsskjema, så hver uke møtte han en skjeggete mann, tok bussen, møtte barn, stor hund, liten hund og katt. Og så videre Og så videre. Han er relativt sosialisert nå. 

Har du hatt valp? Hvordan gjorde du det i begynnelsen?

3 kommentarer:

Ireneelise sa...

Liker at du er et slikt overbeskyttende vesen! Flink mopsemor ;D

Malene sa...

Sødeste lille mopse :) Herhjemme har vi to.
Tak for din søde kommentar på min blog. Det varmede :)

Gøy på Tangen sa...

herlige lile mopsen! Tenk at et så lite vesen kan romme så mye glede og kjærlighet...
Et liv uten hund er nesten ikke verdt å leve:)