3. nov. 2011

Oppskriftsboksen: verdensbeste sennepsuppe.

Kylling, godt. Champingon, godt. Løk, godt. Sennep, godt. Alt dette i en rykende varm suppe, godt. Dette er min favorittsuppe (etter hjemelagd blomkålsuppe). Den er helt fantastisk og passer utrolig nå på høsten. Dessuten er det sikkelig fastfood, simsalabim. Husker ikke heeelt hvor oppskriften er i fra, eller eksakte mengder; men slik lager vi den:






Det du trenger til 2 personer er; 
1 liter vann
2 hønsebuljonger
3 dl matfløte
2 kyllingfillet
1 stor gul løk, evt sjalottlauk eller annen
                      god løk i rikelig mengde.
1 god haug champingone
2-4 ss god sennep, jeg foretrekker søt-sterk, og suppen vareierer veldig utifra hvilken sennep du velger. en god blir den uansett. 
Salt og pepper.

Slik gjør du:
  1. koker du opp vann og buljong
  2. kutter opp kylling løk og sopp
  3. freser først løken med litt sukker og så resten i en panne.
  4. når vannet har kokt opp, hell oppi matfløten.
  5. ha oppi sennep, smak deg frem etter hvor mange skjeer du trenger.
  6. Krydre etter ønske.
  7. ha det stekte oppi suppen og la den puttre i et kvarters tid.
Server i fine boller og og ha gjerne litt brød og smør til. Vedder på at denne suppen smaker utsøkt med litt rødvin til. 

Ha en deilig suppekveld.

2 kommentarer:

Mari sa...

Det hørtes kjempegodt ut! Kanskje det blir testet i morra:)

Anonym sa...

Den skal jeg prøve Tine, ser kjempe god ut.