16. sep. 2012

Shopping og klimaavtale.

Suvenirer fra fine Berlin, Fant de fineste notatbøkene og en eldgammel fotoboks. LYKKE.
"TV-tårnet på Alexander platz" magnet.
Hvite porselensfigurer fra loppemarked. Jeg har en plan.
Små skåler fra Egersund. Sånn at man har noe å legge teposer på.
Notatbok fra Marimekko som skal fylles med råd og tips, en "hvor er Willy" postkort bok, og mummitrollet kortholder.

Ny Figgjo tallerken. Eeeelsker dette mønsteret.
Litt nytt har kommet inn i Rosablokken. Litt fra Berlin, litt fra Norli og litt fra årets eneste loppisdag. Jeg prøver å ikke kjøpe mer en det vi trenger, eller ting vi virkelig elsker. Det går jo så fort å fylle opp leiligheten med skrap. Dessuten fant jeg igjen min 2 år gamle klimaavtale, hvor det blant annet stod at jeg skulle passe på, og forminske mitt forbruk. Jeg prøver så godt jeg kan. Men noe blir det alltid, og da passer jeg på at det er noe jeg virkelig liker (og helst brukt), for jo bedre man liker ting jo mer unngår jeg bruk- og kast mentalitet. Det er i allefall min filosofi. Kaste ting gjør jeg forresten aldri; men gir det heller vekk på Finn, Freetex og andre bruktbutikker.

En ny metode jeg har for å begrense mitt forbruk på, og særlig nå som vi maler og innreder leiligheten på nytt, er at jeg tenker nøye igjennom hvordan funksjon jeg vil at rommet, og møblene og tingene skal ha. For å shoppe kun på impuls gir så mange bomkjøp.

Tenker du ofte på ditt forbruk, og gjør du noe å begrense deg? Har du noen gode tips?

Ha en riktig god søndag, vi lager 10 liter fårikål. Hurra.


5 kommentarer:

designhund sa...

Hei Tine!

skal si du er inne på noe der altså. Forbruk, ting, tang og sånt;) Jeg har lenge hatt vanskelig for å begrense meg på bruktbutikker og loppemarked. Nå har jeg for mange ting, og det ser fort rotete ut rett og slett. Er jo noe man vet - men ops så var man der selv gitt;) Kaster aldri noe heller, men gir gjerne videre til bruktbutikker. Mitt beste tips er vel å ikke dra på loppis eller brukt? Det som er så gøy? Nei, jeg vet ikke jeg. Jeg har faktisk blitt flinkere til å gå forbi "kupp" fordi jeg ikke trenger…jeps.

ha en super søndag - og fineste bilder av dere fra bryllup også:)

Tone

Cathrine sa...

fine, koselige bilder:)
Helt enig med deg her!
Hvis det er noe nytt jeg har lyst på kjøper jeg det så og si aldri samme dagen som jeg så det for om jeg fortsatt tenker på det om en uke eller to syntes jeg det er greit å kjøpe( da har jeg dessuten laget tusen gode grunner for hvorfor jeg trenger det også) Ting man kun har lyst på der og da glemmer:)
Gleder meg til å se planen med dyrene!
STOR klem fra Cathrine

Anonym sa...

Elsker nipset! :) Jeg prøver også å begrense meg. Skal jeg absolutt kjøpe, så blir det som regel loppisfunn, da det får meg til å føle meg litt bedre. Før kjøpte jeg alt jeg kom over. Nå går det heldigvis litt bedre!

Gyri sa...

Egen klimaavtale høres bra ut:) Har lurt på om jeg skal lage egen klimaavtale med kommunen, jeg!He he! Jeg klarer å produsere en pose restavfall og en pose matavfall i uka. Prisen er den samme som om jeg skulle hatt full dunk! Ellers er jeg miljøsparer ved å lage mat fra bunnen, kjøpe klær jeg virkelig liker som jeg går igjen i år etter år + min manglende teft på de små ting som gjør det koselig(som du er så flink til).
Gleder meg til høstferie i Rosablokken!
Ha en super uke!
Klem

Anonym sa...

Lage store kjeler med middagsmat er jo et bra tiltak! Ellers har jeg hørt at man kan dynekoke middagen sin.