11. juli 2011

Topp 5 Rendalsk nostalgieffekt

Rendalen har stor nostalgieffekt på meg. Da vi var små dro vi nesten hver sommer opp på en seter som farmor har vokst opp på (på sommerstid da). Nå er det i allefall ti år siden vi var der sist, så denne turen ble sikkelig nostalgisk.

1. Setra. Selveste setra. 3 rom. Verken innlagt vann eller strøm. Flust av mygg og sauer. 8 barn og 8 voksene klarte å stable seg inn i  denne hytta; fem jenter i en sofe sofa, 1 barn i en skoff, resten var stabla rundt på madrasser og stoler og telt. Noen ganger fikk vi besøk og da ble vi mange flere. Men det gikk alltid greit. Vi dro på fjellturer (LES; Kaldberget), fisketurer, spilte vannpoker, lagde museum i eldgamle skjul. Det va virkelig gode tider, og en sorg at vi ikke har setra lenger.


  2. Myggbekken. Det som var den absolutt største hobbyen når vi var på setra, var å arbeide i Myggbekken. Både voksne og barn. Da bygget vi store demninger, og laget barkebåter. Etter hardt arbeid hadde vi konkuranse. Det var gøy.
   3. Soppen og Elgstua. Et prima eksempel på fungalistisk arkitektur. Soppen og Elgstua er naboer, og de ligger på veien opp til Rendalen. Det var nesten obligatorisk å stoppe der uansett hvorvidt vi kjøpte noe. Elgstua er landskjent for sine kjøttkaker. Men det var nok mer det estetiske vi barna satte pris på, og hva det kunne brukes til. For foran Elgstua står det nemelig en stor statue av en elg, og en elg hund. De kunne vi "ri" på. Og soppen er jo fantastisk kun fordi den ser ut som en sopp (og har i tilleg veldig god soft is og milkshake). Foran soppen er det statue av en liten bjørn, stor tiur og et midti mellom rådyr, som vi også kunne ri på. Dessuten hadde de i før i tiden en meget spennde lekeplass, hvor jeg fikk mitt første arr!

  4. Bursdagstreet. Et stort furutre, med masse finurlige greiner, ypperlig for klatring, og furu sjegg. Dette treet brukte farmor og gjengen å gå til når noen hadde bursdag, med ny stekte vafler. For oss ungene ble det et kjent og kjært landemerke.

  5. TROLLET. Trollet er rett og slett en gigantisk mauertue som i alle år har hatt nese og øyne. Ikke det at vi gjorde så mye mer med det, annet enn å rope "TROOOLLET", hver gang vi kjørte forbi det. Men det var et tegn på at vi nærmet oss setra, og at tivolidumpene var neste. Tivolidumpene var gøy for da kilte det sånn i magen.


  Nei, Rendalen er en kjekk plass det, der kan man like seg!

  Ingen kommentarer: