7. mai 2012

Et lite bibliotek.High house then radio inspirerer meg alltid med sine organsierings innlegg. Selv er jeg ganske glad i å organisere og lage system ( dere burde se mitt 24 arks sammenlignende politikk tankekart), så jeg tenkte jeg skulle lag et før-og-etter-organisering innlegg.

Vår Expedit bokhylle fungerer som en skille vegg i stua. På den ene siden har vi en sofa krok og på den andre har hr. forloved og jeg vært vårt "studio".Veldig praktisk, men i det siste har jeg vært så lei den, hatt så lyst til å gjøre noe med den.

Før før-bildet hadde vi bøker koordinert etter farger på studio siden, og LPer og nips på sofa siden. Men plutselig forsvant all nipsen og det så i grunn forferdelig ut. Nå fant jeg ut at jeg ikke gadd å gjøre det fint på begge sider, for det ble liksom ikke bra uansett.  Så nå vender alle bøkene ut mot sofaen, organisert etter tema. Ikke bare ser hylla mer balansert ut nå, men den inspirerer også til å lese mer bøker. Det har faktisk blitt et lite bibliotek. Hvert tema er plassert i hver sin hylle, som har blitt dymomerket. Oversiktlig og praktisk + at bøker er vakre.

Etter bryllupet har jeg lyst til å gjøre hyllen litt lysere ved å male noen av hyllene innvendig. Men det får vente, og nå er jeg ganske fornøyd med hylla. I hvertfall en stund til.

Men en ting plager meg. Mens jeg ryddet og organsierte i går, fant jeg ut at PEZ samlingen min har forsvunnet. Lurer på hvor den har blitt av....

Har du expedit hylle i hjemmet? hvordan bruker du den og hvordan dekorer du den?

Håper alle får en fin uke :)
PS: dere skjønner vel hvorfor jeg ønsker meg ny sofa?

11 kommentarer:

Lene sa...

Ordning i sakene! Ble systematisk og fint. :) Ingen expedit hylle her. Men smart tips å kanskje male hyllene innvending da! Det hadde nok blitt kult :)

Klem Lene

Unknown sa...

Så fint det blei!
Systematisering er jo litt kos, og en fin "pause fra eksamenslesing"-aktivitet. Inspirerte meg i hvertfall, så er det bare å holde på inspirasjonen til jeg kommer hjem i kveld.
Ha en fin dag!

Uuuglehytta sa...

så kult det ble:) er smart romdeler også da! jeg eelsker også og organisere:D
det var en produktiv mandag!! ;)

ha en super dag!

Louise sa...

Så fint det ble! Expedit er en ypperlig romdeler.
Jeg har også nettopp ryddet i bokhyllen vår, men jeg er ikke glad i å rydde og organisere.
Synes det er et ork! Blir aldri fornøyd, og så synes jeg det er så vanskelig med bokhyller. Hvis alle bøker hadde hatt likt omslag, da hadde det vært en drøm. Men slik er det jo ikke. Også kan det jo ikke være bare bøker, litt nips må til. Men det er også vanskelig å kominere. Særlig fordi det alltid er mer ting en hylleplass...
Ha en produktiv mandag videre:-)

Cathrine sa...

HERLIG! elsker sånne ryddige hyller, deilig å se på:) Dessuten så har du så mange fine ting!
Du kunne jo gjordt som i den gamle sjenken din? hatt litt forskjellig mønster inni rommene, tror det kunne blitt kult.
Vi har alle hatt en sånn soffa, jeg har hatt flere..den værste var en hel salong i burgunderrød kordfløyel anno kjip 1970( i tillegg var hele stua furuhælvete) Den neste var en håpløs HUDFARGET skinnsoffa som man ikke orket å sitte i...haha
Ha en fortsatt knallfin mandag fine deg og tusen takk for at du midt oppi eksamen og oppgavetid tar deg tid til å "besøke meg"
STOR klem fra Cathrine

missM (Hverdagseventyr) sa...

Hey så fint! Din før hylle ser ut som min hylle nå :S (æsj, nå føler jeg litt tvang til å rydde når din ble så fin ;)) Men det ser jo så mye finere ut når man får rydda opp!

Lene sa...

Hvordan loppemarked? Loppemarked er vel loppemarked - eller? ;-P Var på Lillehammer. I Håkonshallen. Er to ganger i året der. Neste gang er til høsten. Wohoo! :D Du får dra dit du og da?! Hehe.

Åh, så spennende! Gleder meg til å få en foxy rev fra deg. :)

Klem Lene

Skjerstad sa...

Her ble det jo skikkelig i orden, og en himla forskjell !
Det er veldig fint å ha ting sammen med bøkene, det likte jeg så godt ;)

Ha en fin dag :)
Klem fra Janne

Bling - our elf on the shelf sa...

Så flott det ble, mye pynt i bøker :)

Cathrine sa...

FineTine! Jeg gleder meg til du får din egen skog, da kan vi lage en skogsblogg- gjeng:) Er gården i Bergen?
mange klemmer fra Cathrine

Katrine sa...

Hurra for bøker sier jeg bare! Så fint det ble :) Jeg syns bøker er dekorative :)
Jeg anbefaler deg å gå inn på Brandos for å se på brudesko.. De har mange mange fine, og der kan du bestille så mange du ønsker å prøve, da de har fri retur. Så sender du bare inn igjen de som ikke er aktuelle, evt. alle :) Jeg fant mine der, og jeg er strålende fornøyd :) (har faktisk tuslet litt rundt med de i dag <3 )