31. juli 2011

Free Crappy Portrait


For en glede! Slik tolkes vi av Crayon-kunstneren Nick. Genialt. Definitivt dagens latter.
Dette bilde skal inn i en ramme av gull og opp på veggen!

Er ikke dette en ganske korrekt tegning av oss? Liker at kyllingvingen har fått så stor plass. Er det bare jeg som er så glad i kyllingvinger?

Voksne barn tør å ta SpeedMonster.. 2 ganger!


Vi var på Tusenfryd (dagen før det nasjonale helvette). Det var en varm dag. Og en lang dag. Men det var morsomt, men ikke akkurat som da man var barn. Da løp man rundt og tok de samme karusellene om igjen og om igjen. Og det var unødvendig mye karusell press. Nå var det derimot mye mer behagelig. Og mye mer romantisk, ettersom jeg endelig fikk oppfylt min tenåringsdrøm om å være med en kjæreste på Tusenfryd.

Vi varmet opp med huska, mini-bergogdalbanen Dragen, dernest Blekkspruten før vi turde å ta noe med mer adrenalinkick. Vi tok alle bergogdalbanene, til og med SpeedMonster. Som vi i utgangspunktet hadde utelukket. Den var sikkelig gøy, veldig behagelig, til og med kontrollerte hr forloved måtte gi fra seg noen hvin. Han løftet i midlertidig aldri armene sine i fryd, og så ut som en kattemann på alle action-bildene Jeg så mongo ut. Vi endte altså ikke opp med å kjøpe noen
karusellbilder. Men vi satt oss inn i en cowboybooth. Så spiste vi en hel pizza. Men vi har vokst fra sukkerspinn og smokk-kjærlighet.

Tusenfryd var gøy! Og de hadde mange plastikkfigurer å ta bilde av. Det eneste kjedelige var at vår skyss, min gode mor, rotet bort bilen i oslo sentrum. Så det tok tre timer å finne den. Så vi sutret som alle småbarna som forlot Tusenfryd helt utslitt.

30. juli 2011

En leverposteikake, takk!


Mopsen er en morsom venn. Han er veldig klønete og veldig sosial. Han elsker mat, og de som gir han godteri. Han spiser grønnsaker og mango. På sommern plukker han hvitkløver og jafser såpebobler. Han elsker å herme etter andre hunder, selvom som regel synes han er ganske teit. Blir han hissig høres han ut som en kalkun. Dessuten blir han ofte forelska. En annen ting han elsker er bamser. Og ikeakopper.

Den morsomste tiden på dagen, er de minuttene før han får frokost. Da blir han fullstendig gal. Det er gøy.

Idag blir han ett år. 14 hundeår. Men han er fortsatt babyen min.
Gratulerer med dagen!

29. juli 2011

Kjærlighet


En uke har gått. Så mye vondt. Men også mye godt. Jeg er stolt av landet mitt for første gang på lenge. Vi er så sterke, men vi mistet så mange. For første gang prater nordmenn om kjærlighet. Det er vi nødt til å holde på, når hverdagen er helt tilbake.
All respekt til Jens, Eskild og regjeringen, for å ha ledet folket i denne retningen etter tragedien.

Mine tanker går fortsatt til det pårørende og alle landets aufere.
Kjærlighet.

25. juli 2011

En vis mann sa;

"Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all, those who live without love."
Harry Potter and the Deathly Hallows - 1998

Mitt stille land

Ett minutt stillhet for mitt lille land

Sorg.

Det her er så vondt. Jeg fatter det ikke. Alle mine tanker går til alle som er berørt, og det er hele landet, men aller mest foreldre og søsken som venter på en grusom beskjed. Mitt hjerte blør.

Norge kommer aldri til å bli det samme. Vi skal bli sterkere,bedre og mer inkluderende. Umennesket har tapt.

Tusen takk alle helter, dere er mange.

22. juli 2011

Sjokk

Det sier seg selv, etter dagens hendelser, at det ikke blir noe ukulele spilling. Det er helt surrelistisk; bombe i oslo og ikke minst skytedramaet på utøya. Det var helt ubeskrivelig grusomt å følge et skytedrama direkte, og alle desperate twittermeldinger fra fortvilte ungdommer. Tenker fælt på alle ungdommene som bare var på sommerleier og spiste vafler, og plutselig kommer en utkledd politimann og begynner å henrette de. Jeg blir kvalm. Helt grusomt. Tenker på alle innvolverte i begge hendelsene.
Nasjonal tragedie og jeg er i sjokk.

17. juli 2011

Vinnern er: MYGGEN

Dumme myggen vant meningsmålingen min;
Mygg- mennesker = 6-3.

Men de var ikke så overlegene som de tror, vi tar de til neste sommer folkens.

Vær.

I går var det strååålende vær. Da dro vi på piknikk ved Gåfossen, verdens beste badested. Det var deeeilig. Vi spiste reker og drakk lemonade.  Og så spilte vi litt ukulele. Jeg begynner å bli litt under nybegynner bra. Mopsen måtte være hjemme, for jeg tror ikke stein og foss er en bra kombinasjon for en mops med middels ryddskade. Selv om det var en fin dag, var det her den fatale humle-katastrofen inntreff. Huff a meg.


Ukulelen på tur.

 
lemmmmonade.
Det var ikke bare oss på tur, men de andre bikini bildene ble sensurert.

(Gosh jeg gleder meg til å kunne lage kollage i fotoshop igjen, OG til  begynne å trene)

I dag var været motsatt. Dette er en sikkelig feriedagbok, her prater jeg om vær. I dag regnet det og var sikkelig grått. Vi skulle egentlig på Tusenfryd (WIIII) men vi droppet det da vi hørte P1en værmelding. istedet har vi holdt på med regnværs syssler. Herr Forloved med data og musikk, jeg og min mor har heklet 10 lapper til lappeteppet mitt. Først kludret vi som bare det. Men så fant vi ut hva vi hadde gjort feil, og nå elsker jeg å hekle lapper etter mønster og med staver og det hele.Nå mangles det bare 53 lapper. Håper det regner mer.

Blogging for confidence//Twisted littel giiiirl.

Nå har jeg valgt følgende sang, til min ukulele utfordring;
Det er visst rimelig kjappe akkord bytter (?), så jeg tror jeg har tatt meg litt vann over hodet. Særlig under dagens omstendigheter. Jeg har nemlig brent meg på en humle. Kraftig. Høyre pekefinger er både svulmende og på en måte errigert, om man kan si det. den banker og er umulig å bøye. Knallrød er den og. Stakkars meg, verken zyrtec eller xylocain funker ikke bra. Stakkars meg. Og stakars lille ukulelene. Men skal nok klare å lære meg denne sangen til en viss grad innen fredag.
Har jeg ikke fin sommer neglelakk.

Vel, noen meninger om sangvalget?

16. juli 2011

Topp 5// Høstprosjekter

Høst er kjedelig. Derfor har jeg nå hatt noen planleggings minutter for å finne ut hva jeg kan bedrive tiden med utover høsten. Dette er første utkast.
 1. Jeg begynte på et heklet lappeteppe i dag, mitt aller første. Tidliger har jeg bare heklet luer og pannebånd, med kjedemasker, så det blir spennde å se hvordan det går med både staver og mønster.

 2. Så vil jeg perle disse fuglene. Sou pretty

3. Så skal jeg sy et oppheng enten til å henge på kjøkkenet, eller på soverommet, sånn som dette,  tror det blir til soverommet fordi det er så kjedelig. (Bildet er hentet fra denne bloggen).

4. Fremmkalle fler bilder, og lage tonnevis med album.
5. Lage fin julekort, for engangs skyld, og sende tilalle venner og familie.

Alt dette skal jeg så klart gjøre i selskap med masse kaffe og får-i-kål.
Bare kom du høst. Jeg er ikke redd for deg. Din pingle.

Blogging for confidence; Ukulele

Bildet er hentet her
Jeg har kjøpt meg Ukulele. På impuls. Og jeg som ikke er det spor musikalsk, haha. Herr forloved syntes det var hot at jeg kjøpte et instrument, siden han elsker musikk. Jeg gjorde det bare for å imponere han, neida. Litt. Men han har prøvd å lære meg gitar, men gitaren er altfor stor (selv om jeg er ganske stor) og strengene er altfor harde. Men en ukulele forandre alt; jeg kan allerede C, G, F og A dur(?). Målet er å lære en sang innen en uke.

Så her kommer det; om en uke skal jeg legge ut en video av meg som spiller en sang på ukulele. Oh lord. Jeg slenger meg på "blogging for confidence" bølgen. Det er virkelig noe jeg ikke kan.

Sangvalg kommer i morgen.Er det noen som har noen forslag?

15. juli 2011

Bilder tatt i dag av bilder som ble tatt i gamledager.

Nå har vi forflyttet oss til min mor. Hun hadde funnet mange gamle bilder. Så kom jeg over kjøkkenduken fra barndomen, og ble igjen ganske nostalgisk.

Vi var sikkelig søte da vi var små, var du?

Apropos bryllup

Min gode vennine Nina hadde en suveren bryllups idé; 60 talls-Bollywood-inspirert (adjektiv bonanza) masse dans. Det hadde vært et spenstig innslag i bryllupet, mye latter og morro. det er bare å si ifra om du vil være med. Det er jo tidenes bryllups dans.

Hva synes du? Jeg er med!

14. juli 2011

Søker sponsor til musespising.

Ville du ha spist en levende mus (altså med pels hale og alt) for 100 000? Det er snakk om en sprellende gnager med bein og gule skarpe tenner. 100 000 norske kroner.

Hr forloved ville gjort det. Kom med tilbudet. Jeg vil minst ha 1 million.
Noen sponsorer der ute?

13. juli 2011

Se ka eg har laget!

Piknikkdukteppe! Ha ha. Det er stort, sånn ca to meter med turkisrutete stoff. På baksiden er det turkisrutetet voksduk, så ikke piknikkdukteppet blir vått. Smart. Men ikke så fryktelig vanskelig akkurat. Ingen hokus pokus.
Men jeg er fornøyd fordiom.

Sånn, da mangler vi bare det perfekte piknikk utstyret;
Tradisjonell piknikkkurv.
Enten denne parasollen eller denne.
Tallerkner i plast, som er fine.
Bestikk og glass.
Og mat og vin.

Gleder meg!
Noen tips på hvor man kan få tak i noe av det ovenfor? Ikke mat og vin da, åpenbart!

Ha en fin kveld!

Klassisk sommer


Vi er fortsatt på ferie. Og ferien er fortsatt i nært grenseland til nostalgisk hysteri. De siste dagene har virkelig vært som de gode gamle Haug sommerdagene. Men nå har jeg jo og herr forloved og mopsen, så da blir det enda koseligere. I dag var det tantes egentlig bursdag, og selv om hun ikke var der der under middagen, var det grilling. og tidenes jordbærkake fest (som hun var med på da). Min kjære husine var forresten i aftenposten som dødseter på Harry Potter premieren.

Mopsen og tulle-nieasa følger med på radiostyrt bil.

Radiobil hekta toåring i tyllskjørt.

Farmors finfine duk

Mopsen under farmors finfine dukJordbær ostekake og jordbær pavola. nam nam
Sommerklassiker
"æsj, det der ser ikkje NÅKKE godt ut"


POOOOOWER


Lille frøken på druen.Red necks

Kveldsmat.

 

Kjekkas.
 
 Vel, det var en utrolig fin kveld. Mye av det samme som alltid er like trivelig og kan gjentas år etter år etter år; grilling, hesteskokasting, kaker, JORDBÆR og sol. Og noe nytt; radiostyrt bil og cocktail hour i det nyoppussa vedskjulet. Gleder meg til neste år.

Blogg(s)hopping

I kveld har jeg blogg(s)hoppet (er det best med bloggshopping eller blogghopping best?). Og da fant jeg to veldig morsomme blogger. Den ene er Free crappy portraits. Du sender inn bilde, og noen beskrivende ord og tilbake får du et (u)crappy fargestiftbilde. LOL.
Den andre er av en dritblyg strikkejente. Hun har startet en ny kategori som heter "blogging for confidence", sikkelig vittig. Den er morsom og fin.

Blogging er så gøy altså! Skulle ønske jeg var litt lurere.

11. juli 2011

Topp 5 Rendalsk nostalgieffekt

Rendalen har stor nostalgieffekt på meg. Da vi var små dro vi nesten hver sommer opp på en seter som farmor har vokst opp på (på sommerstid da). Nå er det i allefall ti år siden vi var der sist, så denne turen ble sikkelig nostalgisk.

1. Setra. Selveste setra. 3 rom. Verken innlagt vann eller strøm. Flust av mygg og sauer. 8 barn og 8 voksene klarte å stable seg inn i  denne hytta; fem jenter i en sofe sofa, 1 barn i en skoff, resten var stabla rundt på madrasser og stoler og telt. Noen ganger fikk vi besøk og da ble vi mange flere. Men det gikk alltid greit. Vi dro på fjellturer (LES; Kaldberget), fisketurer, spilte vannpoker, lagde museum i eldgamle skjul. Det va virkelig gode tider, og en sorg at vi ikke har setra lenger.


  2. Myggbekken. Det som var den absolutt største hobbyen når vi var på setra, var å arbeide i Myggbekken. Både voksne og barn. Da bygget vi store demninger, og laget barkebåter. Etter hardt arbeid hadde vi konkuranse. Det var gøy.
   3. Soppen og Elgstua. Et prima eksempel på fungalistisk arkitektur. Soppen og Elgstua er naboer, og de ligger på veien opp til Rendalen. Det var nesten obligatorisk å stoppe der uansett hvorvidt vi kjøpte noe. Elgstua er landskjent for sine kjøttkaker. Men det var nok mer det estetiske vi barna satte pris på, og hva det kunne brukes til. For foran Elgstua står det nemelig en stor statue av en elg, og en elg hund. De kunne vi "ri" på. Og soppen er jo fantastisk kun fordi den ser ut som en sopp (og har i tilleg veldig god soft is og milkshake). Foran soppen er det statue av en liten bjørn, stor tiur og et midti mellom rådyr, som vi også kunne ri på. Dessuten hadde de i før i tiden en meget spennde lekeplass, hvor jeg fikk mitt første arr!

  4. Bursdagstreet. Et stort furutre, med masse finurlige greiner, ypperlig for klatring, og furu sjegg. Dette treet brukte farmor og gjengen å gå til når noen hadde bursdag, med ny stekte vafler. For oss ungene ble det et kjent og kjært landemerke.

  5. TROLLET. Trollet er rett og slett en gigantisk mauertue som i alle år har hatt nese og øyne. Ikke det at vi gjorde så mye mer med det, annet enn å rope "TROOOLLET", hver gang vi kjørte forbi det. Men det var et tegn på at vi nærmet oss setra, og at tivolidumpene var neste. Tivolidumpene var gøy for da kilte det sånn i magen.


  Nei, Rendalen er en kjekk plass det, der kan man like seg!