3. mai 2012

God morgen!

Se hva jeg kom over på plantasjen i går!!!!!! Er den ikke den beste planten. Ikke bare er det en lettstelt plante, men også en plante med kult utseende OG med et knallrosa skjær. Etter at jeg så et glimt av succulent hos Fragmenter  for lenge siden (husker ikke hvilket innlegg det var), har jeg ønsket meg en. Og så fant jeg den perfekte. IM IN LOVE.. Tror jeg vil ha flere.

Jeg tror begynner å bli en skikkelig plante-nerd.  Nå har jeg 3 planter som lever og to vaser med friske blomster. REKORD.

Er du god med planter, og hvor mange har du klart å holde i live på en gang?  Noen råd til en nygynner plantenerd?

Nå skal jeg ta meg dagens første kaffe og lese til eksamen. (Dette var mer en kommando til  meg selv, enn informasjon til dere ;)

Klem

9 kommentarer:

Lene sa...

Plantasjen? Hva slags butikk er det?! ;-P Jeg og planter klarer ikke å være venner. De dør bare jeg ser på de omtrent. Og jeg er elendig til å huske å vanne de. ;-P Stakkars små planter som kommer inn døra her.

Uuuglehytta sa...

den var fiiin:) en sånn skal jeg se om jeg også finner:)
nå har jeg faktisk live 6 planter i live nå:D det er vel min rekord hehe:P
elsker planter og blomster det hjelper på tilværelsen inne og ute:)
plantenerd er kult 8) you go girl!!!

klemfra Karoline!

Cathrine sa...

de er dødsfine og det er den eneste planten som har overlevd hos meg...jeg har vissne fingre tror jeg...
Idag har jeg begynt et nytt prosjekt, økonomi-planting..lei av dyre blomster som dør så hentet noen i skogen:) får se hvor lenge det varer...
Du spurte om ute-fototips, det er ganske vanskelig å ta bilder ute nå ute i sola, mye lettere når det er litt grått..
Jeg vet jo ikke helt hva du er vant til da, hva slags kamera du har og om du er trygg på å ta bilder manuelt, men et godt juksetriks i forhold til lys er å stille inn kamera på P, (dvs ca halvveis auto) da stiller kamera blender og lukker selv og du får en indikasjon på hva du bør bruke på manuelt og så kan du jo bare leke og prøve deg frem:)
Ellers krabber jeg mye på bakken når jeg tar bilder ute..haha..Håper det hjalp deg litt?
Jeg er jo ikke noe proff jeg bare leker meg frem:)
Ha en fin kveld fine deg!
Klem Cathrine

små øyeblikk med cams sa...

Hei, kom plutselig over bloggen din og legger meg til som følger :) Gleder meg til å se mer til deg!
Ta gjerne turen innom meg hvis du vil, har en fin give away gående nå hvis du vil delta ;)
God fredag til deg!
Klem Camilla

missM (Hverdagseventyr) sa...

Så fin en blomst (eller er det en plante?), har ikke sett sånne før. Men hvis den ikke trenger så mye stell som du sier så er det kanskje håp for oss andre også ? ;)

Karina/Tungelunden sa...

Tak for et kik på din blog, jeg glæder mig til at følge med her hos dig :)

Cathrine sa...

LEVEN er faktisk et ord jeg hadde helt glemt,fantastisk!
håper du får en fiiin søndag fineTine:)
klemm

ByKine sa...

Hei:) takk for komliment:):) hyggelig at du tittet innom bloggen min!!:)kurset var supergøy&cupcakene til Maia er helt rågode, spesielt de med sjokoladefrosting:)

Perfekt med lettstelte blomster:)det liker vi her og:)jeg er ikke den mest drevne på planter, men vi har noen grønne pengeplanter på kontroet og de har vart siden vi flyttet inn i huset for snart 2 år siden, trenger nesten ikke vann:) ellers er jeg glad i Orkideer, de holder seg ganske lenge hos meg:)Favortitten er nok Hortensia, men den trenger mye vann:):)Plusset med denne er at den kan være både ute&inne:) Fin søndag, legger meg til som følger hos deg, Kine:)

Katrine sa...

Gratulerer som plantenerd! :) En søt en sådan :)
Her i huset er jeg kjent for å drepe planter desverre.. Her om dagen fikk vi en nydelig blomst av et vennepar på besøk, og da sier min kjære at vi har fått en blomst som greier å dø UTEN min hjelp. Takk skal du ha!
Jeg liker helst de platene som sier ifra selv - og som kvikner til igjen av en slurk (jeg glemmer nemlig å stelle, stulle og vanne), ved å bli litt triste i bladene, og litt brune i kantene, for da er det sikkert: de trenger vann. Så er her er det grønt å frodig skal jeg fortelle ;)
Usj, hvis du som plantenerd har noen gode tips til vi som har alt-annet-enn-grønne-fingre, takker og bukker jeg for det :)