18. sep. 2011
Den-store -høst-spise-dagen.
Det beste med høst, er fårikål. Det er ingenting jeg ikke elsker med fårikål. Det er lett å lage, det er billig, det lukter deilig, det er mye, det blir bedre og bedre, det er høytidelig og hverdagslig på samme tid og det smaker himmelsk.
Jeg begynte å lage fårikål så og si med engang jeg flyttet hjemmeifra. I kollektiv, på studenthjem, fårikålen skulle kokes samme hva. Selv om alle hatet lukten og jeg måtte bruke seks kjeler uten lokk. I år har jeg en sikkelig fårikål kjele med lokk. Det er deilig.
Når man lager fårikål er det koselig å ha besøk av folk som elsker fårikål. Og man har alltid nok. I går kokte vi sammen 2 kilo kål og to kilo kjøtt, og vi har igjen nok til en søndagsmiddag.
Det tar så lang tid å lage, at forventningene eskalerer. Men fårikålen innfrir alltid. Den første fårikålen er den beste høstkvelden.
Har du hatt din første fårikål enda?
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar