31. aug. 2011

Tirsdager er best. Bare innrøm det!

Inkludert regn, tirsdag og Greys Anatomy og Private Pratice. Og Klovn selvsagt. Kan man ønske seg noe mer?

Skillingsbollene er det hr Forloved og (syklende) Onkel Max som skal ha æren for. De er kjempe flinke med gjærdeig. Og vaffelrøre.

Da koooste vi vårs.

PS: Hva synes dere om bollekurven min forresten? Av en eller annen grunn har jeg fått helt dilla på sånne kurver. De selger dem for ti kroner på Remaen jeg drar innom etter jobb.  Hr forloved er ikke glad i de, og jeg aner ikke hvorfor jeg liker de, men nå har vi i allefall to!

29. aug. 2011

Adjø sommer/Velkommen høst.






































Nå er jeg ferdig med sommern. Høsten er akseptert og jeg begynner å glede meg til hule tilværelsen. Både Hr Forloved og jeg blir helt huleboere når høsten og vintern kommer. Det er flaks at ingen av oss liker høsten og vintern, for det hadde vært slitsomt om den ene var helt i ekstase over snø og ville ut å gjøre ting hele tiden. Flaks for oss. Vi har begynt å legge planer for å gjøre huleboer tiden sikkelig koselig, så nå gleder jeg meg.

Men siden vi er på tampen av august, så tenkte jeg å legge ut de siste sommer minnene, bare for å markere at sommeren er over for min del.
  1. Solfylt vindus-idyll i kammerset på vår kjære gård. 
  2. Kveldsbading i tjernet med gode fettere fra Dombås.
  3. Piknikk på ett annet tjern med mor og dronningen. 
  4. Vakreste søteste kornblomster. En ny blomster favoritt.
  5. Speilet vårt.
  6. PEZ figurer min søster kjøpte i gave til meg og hr Forloved på en benistasjon på vei hjem fra en fuktig kveld. Tyggis på tube til min minste søster. Omtenksom hun frøken Mellomst. 
  7. Det nye piknikkteppe pådekket med det fantastiske servise vi fikk av min tante. LENGE LEVE PIKNIKK.
  8. Markblomster. Alltid en favoritt. Ser dere igjen neste år.
  9. Jeg elsker egg, og periode-bytter-på hvordan jeg liker de. Nå er det den halv- rørte (altså egg sunny side up, men rørt lett rundt før de er ordentlig stekt) varianten med rødløk og grønn paprika oppi. Nam nam. Og selvsagt kaffe.
  10. Mopsen eeeelsket å være på ferie i sommer, her ligger han å drar seg på det "persiske teppe" mens han knasker på en tørrfisk. Bestemor er best.
  11. Pappas hjemmelagde smoothi med bær fra gården. 
  12. Hjemmelaget sushi med mamma og gjengen. Slager det!
  13. Østlands regnbyger = regnbuer, hurra.
Det har vært en fantastisk fin sommer.  Idyll og nostalgi.
Andre flotte sommerminner er;  Rendals turen, Tusenfryd, deilige sommerkvelder, bursdagsfeiring med masse jordbær, og bading og ukulele spilling i fossen. Og såklart var det helt fantastisk da jeg fikk brudekjolen min (under ett år til bryllupet) <3.
Jeg var og på en fantastisk, men ganske hard fjelltur i Trollheimen, som jeg ikke har somlet meg til å lage ett innlegg om enda.

Jeg gir sommern 10 av 10 mulige.

Har du hatt en strålende sommer? Hvor mange stjerne? Hva var best?

    27. aug. 2011

    Hekle-lørdag

    I dag har jeg heklet. Heklet på lappeteppet jeg begynte med i sommer. Jeg har ikke komet så langt. Til nå har jeg 33 lapper. Idag ble jeg så nysgjerrig på hvordan det kom til å bli så jeg begynt å sette det sammen. Jeg ble overrasket over hvor lett det var. Ble helt hektet på å montere, så nå må jeg hekle fler lapper så jeg får montert mer. MONTERE MONTERE!

    Når jeg var ferdig med hele monteringen viste det seg at jeg har fire av 9 rader klare. Altså halvveis i mitt aller første lappeteppe. Super excited, doing a dance on the table.













    Så det oppsummerer lørdagen min så langt. Vi har også spist vaffler til frokost og sett på Knøttene. Dessuten våknet jeg av at jeg drømte at jeg og min søster var på Jamaica og ikke rekk flyet hjem, fordi vi absolutt skulle gå på stranden å møte min Tante og Kusine en time før flyet gikk (avgang 16.41).  Helt gruuusomt. Åjada!
     

    26. aug. 2011

    Helg..

    Bildene er hentet fra denne Disney-snutten








    Endelig helg. En riktig velfortjent helg.
    Denne helgen skal vi:
    • Spise hamburger.
    • Gå tur med ei god venninne.
    • Drive med akkurat det vi vil.
    • Drikke rødvin på en fest, som bare ligger rett oppe i gaten.
    • Hvis været er bra, kanskje vi klarer å komme oss på søndagsmarkedet i Skostredet for en gangs skyld.
    • Feire at det er 2 år siden Hr forloved spurte om jeg kjedet meg på en fest.
    • Sove lenge.
    • Kose mopsen på hode.
    Dette blir nok en bra helg.  Nå går jeg å tar meg et glassvin, det er så lenge siden sist.

    Hva skal du i helgen?


    25. aug. 2011

    Prosjekt-kreativ103// Introduksjon.

    Hva er Prosjekt-Kreativ103:
    Jeg har satt meg ett nytt mål; hver uke skal jeg lage noe kreativt. Jeg liker å lage ting, og jeg ønsker å bli mer kreativ. Det som ofte skjer er at hverdagen blir for travel at man nedprioriterer å drive med sysler. Og det er dumt, for man kan jo lage masse fine ting som man blir glad av, eller andre blir glad av, og så er det alltid godt med en dose mestringsfølelse. POWER.

    Reglene er som følger:
    • Det trenger ikke å være storslått, nyskapende, eller dyrt så lenge det er et nytt produkt.
    • Produktet blogges hver torsdag.
    Denne uken har jeg og Hr Forloved lagd ett Sangtekst bilde.  Etter denne fantastiske tutorialen, men med litt forskjell.  Det var veldig morro, men ganske mye pirke arbeid.


    Dette trengte vi:
    Grunnbildet fant vi på kjære Mamilla til 40 kroner (samtidig som vi kjøpte lampen). Bokstaveklistremerkene fant (eller kjøpte) jeg på Norli. Problemet er bare at  det bare var et alfabetsett i hver pakke, så jeg kjøpte alle de hadde. 7 stykker. Men det ble ikke så dyrt; 130 kroner.  Og til slutt hvit hobby spray. Og en skrap kniv.

    Hva gjorde vi:
    1. Fant sangtekst. Det skulle vise seg å være litt vanskelig. Siden vi hadde begrenset med både Aer, Eer og plass. Men vi fant noen linjer fra Animal Collective sin Summer clothes. Linjene passer bra til oss, og vi har hørt mye på Animal Collective (hr Forloved sitt favorittband).
    2.  Så var det bare å plassere bokstavene i riktig rekkefølge, på rett linje med riktig avstand. Tidvis ganske tuklete altså. Og problemet var at vi ikke fikk nok Aer, Eer og Ner til å fullføre mer enn halvparten av bilde. Så det er et tips til andre: pass på at dere har nok bokstaver til alt dere skal skrive. 
    3. Så sprayet vi første halvdel av bildet. lot det tørke og tok av de bokstavene vi trengte til å fullføre resten. Da var det lurt med en kniv, kjempe lett å få av bokstavene. 
    4. Gjentok prossessen med siste halvdel.
    Hva vi gjorde feil:
    Mangelen på bokstaver førte jo til at vi måtte spraye i to omganger. For å si det sånn, så ble andre strøk myye tykkere enn første, slik at vi fikk en hvit strek på midten av bildet. I tillegg kom det litt spray inn under pappen slik at ordet Meander ble smusset til. Kjedelig. Men det er jo sjarmen med hjemmelaget.

    Alt i alt så var det et vellykket prosjekt, og vi er utrolig fornøyde. Det ser så enkelt og rent ut, men ser du nærmer ser du mange naturdetaljer. Kjempe fint. Vi ser for oss en haug av bursdagsgaver i denne sjangeren. 
    Bare vent. 
    Nå står bildet og venter på å bli ordentlig hengt opp. Ha en flott kveld!

    24. aug. 2011

    Frøken UR og hennes tidsplan.

    Det er travle dager om dagen. Veldig uvant. Jeg jobber og sykler og leker haien kommer. Og later som jeg studerer. Mye shopping har det vært og, har endelig fått min begunderrøde sekk og termos med blomster på. og Kunstlaging. og kurs og besøk. Ikke minst mye mopse jobb. Ganske så fulle dager. I stor kontrast til siste halv år. Jeg er nødt til å lage en enorm timeplan. Med rutiner for alt sånn at jeg ikke bare roter bort tiden, men bruker den til ting jeg er glad i.  Timeplanen skal være full av farger og komplexe systemer.

    Dessuten har jeg STORE planer for bloggen. Har så mange planer at jeg må nok sette noen på vent, og innse at jeg må ta det gradvis, ikke alt på en gang. Men det blir nok litt stillere her frem over. Går ned i blogatoriet og forsker ut måter å forbedre bloggen på. Noen tips?

    Og forresten; jeg har akseptert at det snart er høst og gleder meg faktisk litt.

    21. aug. 2011

    Dagens "tarrot"// La Senora.

    Min gode vennine la Senora, ønsket å la seg "spå". Tøff ung dame som befinner seg i Mexico og lever det gode liv. Hun ønsket å bli spådd. Og etter hva korten viser ser det ut til å bli ett flott år.

    1. kort er nederst til venstre.

    1. kort: I nærmeste fremtid kommer du til å være med i en nakendemonstrasjon. Den tar helt av, autoritetene fortviler. De fengsler dere, og dere blir dømt av en engelsk trompetist. Du slipper ut etter 48 timer.
    2. kort: Samtidig ser jeg at en ung kjolekledd mann står å tenker på i verden du befinner deg.
    3. kort: Du er sannelig omsvermet, du har en lengtende beiler i isreal også. Din naken demonstrasjon har virkelig vekket oppsikt (masse bilder av deg på nettet).
    4. kort: Jeg tror ikke mine øyne, det er en ridder som er på vei på sin hvite hest for å kurtisere deg. Håper du lar deg imponere av kopper. Eller bør du vente?

    5. kort: Du er virkelig inne i en periode hvor du iker å være naken, og omgitt av natur. Husk solkrem.
    6. kort: I et fjernt land er det en svermende beiler som planter et tre, som et symbol på sin kjærlighet til deg og stjerner.
    7. kort: mens den femte frier kjemper seg over de syv hav for deg. Jeg undrer på hvordan dette kommer til å ende.

    8. kort: det kan se ut som om du nærmer deg paradis. et paradis med fem menn.
    9. kort: men du har en hevngjerrrig sjarmør. som er så sjalu at han kommer til å prøve å hindre deg fra å komme til paradis. nå gjenstår det å se om du får en lykkelig slutt.

    10. kort: det ser ikke ut til at du nådde det ultimate paradis, men du kan kose deg med din nye eksentriske kjæreste. Han elsker å samle på hatter og staver, og kler seg ofte i leopard kostyme.

    Kos deg med et svært omsvermet år. Velg rett, velg eksentrisk. Ikke gå for den sjalu, den krigerske, gartneren, riddern, israelern eller den filosoferende. Det er han med leopard klær du skal ha.

    Hold ett øye etter han her!


    Kortene har talt.


    19. aug. 2011

    Leiligheten// Ut med gamel lampe, inn med enda eldre lampe.























    Dette er vår nye lampe. Den er så kul. Og stor. Utrolig deilig å bli kvitt den kjedelig aliminums lampen som var i samtlige norske hjem på 2000 tallet. Adjø. Kommer ikke til å savne deg. En god stund så eneste vi på en måte ikke lampen. Men så innså vi at den er utrolig kjedelig, og vi har all mulighet til å bytte den ut.

    Først hadde vi lyst på en trehodet lampe (?), en slik fra femti-tallet. Men de er så dyre.


    Rett nedenfor der vi bor, er det en brukt butikk (desverre drevet av israels misjonen, men de har så fine ting og de gamle damene er så søte, så jeg løsner litt på prinsippene), så der fant vi denne lampen.










































    Den er ganske dominerende, men synes den passer bra, både med farge og stemning. gleder meg til det blir kveld, så får vi se hvor fint lyset blir.

    Jeg driver enda å fundere på hva vi kan gjøre med veggene her. De er så kjedelig. Og av betong. Er det noen der ute med noen gode råd?

    Mens vi var nede på Mamilla så ramlet vi over dette også.


















    Bildet skal vi gjøre noe lurt med. Skoene fikk vi med gratis. Og posen er sikkelig treffende akkurat nå (og søt).

    Ellers går det i traotkort og besøk om dagen. Min fremtid, i vår tolkning av kortene ser ikke lovende ut. Min ekstreme trang til å samle på kopper kommer til å føre med seg død og et grusomt inferno. Så da er det slutt på å kjøpe kopper for min del.


































    Det er bare å si i fra, så kan jeg se din fremtid og. Greit å vite hva du skal styre unna. Eller om du bare vil ha en knakende god historie. Bare legg igjen en komentar, så skal jeg "spå" deg.

    Ha en supermega fredag. Vi skal spise kyllingvinger og se på Mad Men. Gleeeder meg!

    Første skoledag: E (karakter)

    Ja da var første skoledag over. Er ikke imponert. Det var i grunn skuffende.

    Ting som ikke var bra;
    1. Det regnet, altså ikke skjørt.
    2. Medium fornøyd med anntrekket.
    3. Mine første offentlige outfit bilder. Noe jeg ikke synes var så gøy (dette kommer altså ikke til å bli en fashion blogg), men det var jo nødvendig til denne følgetongen jeg har laget.
    4. Akkurat når jeg hadde satt meg i forelesningsalen merket jeg at jeg hadde glemt snusen hjemme = 7 timer uten snus.
    5. Glemt mobil hjemme.
    6. Trodde jeg var heeelt blakk. 
    7. Punkt 5 og 6 gjorde det umulig å løse punkt 4.
    8. Jeg dro på orienteringsmøte, ikke forelsesning. Totalt uintresant.
    9. Jeg møtte ingen kjente
    10. Måtte rett på jobb, så fikk ikke dratt på kaffe og spise skoleboller.
    11. Siden jeg ikke hadde noe snus, var jeg sikkelig gretten da jeg kom hjem. 
    Snakk om outfit bilder. Nyt de. De blir de eneste!

    Ting som var bra:
    1. SFO er alltid gøy.
    2. Hadde sløyfe i håret. Sånt blir man glad av.
    3. Plutselig hadde jeg fått studielånet.
    4. Gøy å sykle nye veier til jobb.
    5. Hadde et lite middagselskap med søster og hjemmelagde kjøttboller og potetmos.
    Ja ja, neste uke ny start. Tror kanskje jeg legger litt for mye i første skoledag. Men håper jeg fortsetter å gjøre det alltid. Det er så deilig når man føler seg sikkelig klar, for man har alle de rette tingene. Da er man plutselig psykisk motivert og.

    I morgen skal jeg kjøpe sekk og termos. Og pensum da!

    Hvordan var din første skoledag?

    17. aug. 2011

    Første skoledag; skolesekken.

    Nå har jeg pakket "sekken". Nesten klar for den store morgen dagen. Eneste nedtur, jeg skal jobbe (på verdens beste SFO) rett etter på, så får liksom ikke kjørt det ultimate første skoledag antrekket.


    All my school stuff y'all!

    God første skoledag. De nye førsteklassingene (på SFO), var sikkelig søte!

    14. aug. 2011

    Første skoledag. Ein serie i fleire delar,

    Første skoledag for meg er fortsatt like stas som da jeg var liten. Første skoledag fører med seg så mye nytt; nytt antrekk (fortsatt et meget viktig antrekk), nye penner (elsker Staedtler penner, en stor samler), nye permer og notatbøker (helst Moleskine, man får jo så stort stipend). Og såklart nye pensum bøker, før var det mer stas med å velge bokbind enn selve bøkene. Jeg liker helst å kjøpe helt nye bøker, for elsker å lage mine egne systemer med 1000 forskjellige markerings tusjer.

    På torsdag er min første skoledag. Selvom en skoledag i universitet-forstand vil si første forelesning, er det litt stas. Ett nytt semester er så ubesudlet. Det somer litt kjedelig i år er at studielånet ikke har kommet inn før studiestart, så jeg får ikke tatt meg turen innom Studia for å gå berserk i kontor avdelingen første dagen. Men har fortsatt en god del penner fra i fjor da. Dessuten er det litt rart i år, siden jeg var permitert siden november i fjor, OG har byttet fra Sammenlignende politikk til Sosiologi.

    Derfor synes jeg at jeg kan unde meg denne ønskelista:


    • Ny sekk. Ønsker meg antagelig en Fjellreven. Begynner å innse at de er overlegene på alle fronter. Men hvilken farge?




              • Perm til SOS103, med mange skilleark.  Liker de permene som er litt myke, med strikk, lomme til å oppbevare løse ark, og relativt tynne. Perfekt til å ta med seg overalt for å opprettholde et komplisert studentsystem.
    • Termos ( har en tendens til å ødelegge en termos i semesteret, drikker mye medbrakt = kaffesøl i samtlige bøker). Denne gangen vil jeg ha en estetisk termos, for en gang skyld.  Fra Blafre, de er så fine.







    • Nye kladdebøker, med linjer. Som sagt er jeg hardcore Moleskine fan. Men jeg har observert at Søstrene Grene (takk og lov for de) har veldig fine, og en smule billigere alternativ.


    • Kanskje ett nytt penal? Men er litt kresen på penal fronten altså. Kanskje jeg skal lage ett selv?

    • Nye sko. Skinnsko har jeg, hverdags sko trenger jeg. Tøysko? Vans igjen? Nok et dilemma.






    • Frisørtime; kanskje permanent?







    Merker meg at jeg begynner å bli en riktig studentsnobb. Ikke mer billige notatbøker, men det motiverer meg faktisk med fine kontorartikler. Alt blir liksom så fint og gøy. Bare vent til dere får se tankekartene mine.

    Fine ting = bedre student. 
    Sånn er det bare

    (generelt sett er jeg ikke såååå ting-gal, men tror det blir forsterket av at jeg ikke har fått stipend enda)
    Kjenner det kribler i nerdekroppen igjen. Gleder meg til å lage tankekart igjen.


    DotsMuffins.


    For ett snaut år siden kunne jeg verken bake kake eller brød, lage mat fra bunn eller hekle med staver. Nå kan jeg det. Og takk og lov for det. Alt sammen er jo fryktelig gøy, selv om jeg fortsatt prøver å bli venn med gjærbakst. Det er så klissete at jeg kan til tider få litt klissefobi.

    I grunn så er jeg ikke selv den store kakemomsen, men jeg elsker å bake kake, det er så gøy. Jeg har tilogmed kjøpt meg en dyr silikon-kake-pynter på Kitchen. Den er forøverig ikke så bra, så jeg anbefaler god gammeldags sprutepose.

    Når jeg skal ha fest, sammenkomst eller skal på fest eller sammenkomst, pleier jeg å ta med en haug av store Dots muffins. De er en sikker vinner. Og de er super enkle å lage.

    1. Jeg begynner med denne grunnoppskriften. Bare at jeg pisker egg og sukker sammen til en luftig masse. og bruker smør i stedet for olje.
    2. Så knuser jeg en pakke mørk Dots (oreo-lignende kjeks), med intet mindre enn en hammer. Deretter heller jeg oppi en god slump dots halvstore smuler i den ferdige deigen og rører litt.
    3. Jeg liker å ha deigen i fine papir former, har ikke prøvd meg på silikonformer enda. Pleier å fylle opp formene 2/3 deler og får da ca 12 store muffins, eller 24 små.
    4. Så følger jeg steketiden til grunnoppskriften, men tar de ut litt før sånn at de er ordentlig klissete i midten. 
    5. La muffinsen kjøle seg ordentlig.
    6. Så er det glasuren. Den er en forbedring av god gammel ostekake glasur. Jeg tar en HEL pakke naturell philadelphia-ost. Og slumper til med smør og melis til den smaker godt. Litt syrlig, men dog søt.  
    7. Dots pakken får en runde til med hammeren, og de minste bitene putter jeg i glasuren. 
    8. Så når glasuren og muffinsene er klare, fyller jeg sprutesposen og lager store topper med glasur på alle muffinsene. Det er glasuren som er best.
    9. Siste dott på verket er å strø rester av kjeksen på de ferdigglaserte muffinsene.

      Bon dot appetit.

      10. aug. 2011

      Kjolen som sier jaaaaa

      Om ett år og 5 dager, har vi vært gift i fem dager. Helt utrolig å tenke på. Det er fortsatt lenge til. Men nå kan planlegging endelig begynne for fullt. Hodet mitt er stappfullt av ideer som jeg bare venter på å komme igang med. Jeg har tenkt å skrive ett lengre innlegg om alle forberedelser og bryllupsplaner.

      Jeg har i dag store bryllupsnyheter; i dag kom brudekjolen!
      Kjolen er jo hemmelig for hr Forloved. Så jeg kommer ikke til å poste noe klart bilde eller særlig beskrivelse. Kjolen er kjoler over alle kjoler. Min mor og jeg satt i påsken og tittet på kjoler på internettet. Og da fant vi kjolen jeg aldri kom over. Perfekt for meg, perfekt for vårt sensommer avslappede gårdsbryllup.

      Problemet var bare at kjolen koster 17 000 kroner. Skjønner du? Men løsningen var som vanlig Kina. Kanskje litt upolitisk korrekt. Men jeg fant en skredder på Ebay, som hadde spesialisert seg på min drømmekjole. Og vent til du hører prisen: 1200 kroner. Upolitisk korrekt. Men jeg har ikke lyst eller råd til å bruke like mye penger på en kjole som på en mops.

      Men iallefall, i juni bestillt jeg og min gooode venninne kjolen. Og så har jeg ventet og ventet. Helt til i dag.

      I forhold til i en brudebutikk, hvor ventetiden er opptil 6 mnd, så fikk jeg den fort. I går eskalerte ventetiden, da jeg fikk tracket pakken på Gardermoen, og at den skulle komme klokken 1800. Men den kom ikke før i dag.

      Du kan tro jeg har vært et nervevrak de siste 24 timene. Så mye følelser, forventninger til en kjole. Det er jo kjolen med stor K. Så fikk jeg pakket den ut. Første frykt beseiret: kjolen har fin farge, og er fint sydd.

      Kjolen er en "lace up". Jeg og min mor har ikke peiling på "lace up". Dermed ble reultatet ikke bra. Jeg ble så skuffa. Jeg så ikke så bra ut, kjentes ikke ut som en brudekjole. Skal jeg gifte meg i?

      Etterpå satt jeg molefonken. Min mor prøvde å oppmuntre meg. Og jeg kom halvveis på gli. Det tristeste jeg vet er en trist brud, og det var sikkelig trist å være en trist brud.

      Men SÅ kom min gode stemor. BesteSol som har jobbet på agape. Hun kan "lace up". Plutselig satt kjolen som et skudd. Jeg ble så fin, og jeg ble så rørt. Tårene bare rant. Enda en klisje oppfylt: kjolen som sier ja! Det var så deilig.

      Blurret ut så ikke hr Forloved ser kjolen. Måtte liksom illiustrere.


      Så nå gjenstår bare sko og alt annet!

      Men til andre kommende bruder; anbefaler på det sterkeste skreddersydde kjoler fra Kina. Min skredder var fantastisk service innstilt. Og mye hyggeligere enn personalet jeg kom i kontakt med på feks Belle Amie i Bergen (noe som er en utrivelig historie jeg ikke vil ta med i dette hyggelige innlegget). Det gikk mye fortere. Og den ferdige kjolen er så fin. Og hadde den ikke vært så fin, hadde det ikke vært verdens undergang å finne en ny, pga prisen. Emosjonelt hadde det vært litt verre.

      Men nå er jeg lettet og glad og vil prøve den igjen. Tror det er bra den skal være igjen på Jessheim, så jeg ikke går rundt med den i Bergen.

      Hurra; kjolen saa jaaa!

      8. aug. 2011

      Akkurat nå ønsker jeg meg:


      (bilde #1: etsy, bilde #2: Fra denne flinke svensken)

      1: en wingback stol/sofa (typen som er på begge bildene). Ble helt forelska da jeg prøvdesatt en på Living. Vil vil vil ha. Men de er så dyre.

      2: et megastort hekleteppe, like fint som det på bildet. Elsker de smågale fargekombinasjonene.

      Ønske drømme ønske.
      Hva ønskedrømmer du om?

      Bokorm//Idas dans



      I frykt for å kjede dere, med å være nok en blogger som blogger om Gunnhild Corwins bok om hvordan det er å være mor til en kreftsyk datter, så synes jeg at boken fortjente litt spalteplass her.

      Det er en helt utrolig velskrevet, ærlig og gripende bok. Boka gir innsikt i en fjern hverdag (for meg i allefall), og kunnskap om hva kreft egentlig gjør med deg, både som pasient og pårørende. Itillegg bruker hun noen sider på å bryte ned "etablerte sannheter", noe jeg er stor fan av. Men fremfor alt er det en vakker bok om hele familien Corwin.

      Det er grusomt å tenke på at den er sann, og ikke en onsdagsfilm på TvNorge. Jeg vil ikke gå noe dypere inn på handlingen, men anbefaler den på det varmeste. Tåregaranti.

      Føles litt banalt å gi denne boken et terningskast, men den får i allefall en 6'er.

      Så til min kusine Mari; den er verdt å lese.

      3. aug. 2011

      Fjellrype.

      Nå sitter jeg her, klar for 5 dagers fjelltur i Trollheimen. Med nye sportsklær ser jeg ut som en kvapsete versjon av Rachel Nortømme. Treningstøy fra HM, min første treningsrigths. Spenstig.

      Men det blir spennde med fjelltur, særlig med min fysiskeform.

      Ha en fin fin uke!

      Kos og klemz

      1. aug. 2011

      Spekemat og potetsalat sa du? Nei takk sier jeg.


      Vi spiste sashimi med masse lime, koriander, soya og sesamfrø i kveld. Og ris. Og herlig salat. Det fortjener å blogges om. Sashimi og salat er den nye spekeskinke og potetsalat. Basta!

      Ps; legg merke til serviettene.

      Hvordan lage max enkle tøyservietter.

      Jeg hoppet rett og slett bare ut i DET. Det ble produktive 90 minutter. Og resultatet ble 6 t-servietter. Det var veldig enkelt, men ta det i betraktning at jeg slurvet.

      Det man trenger er:
      Symaskin.
      Strykejern (og brett).
      Stoff, så klart!
      En GOD saks.
      Sytråd.
      Og pyntebånd om du vil gjøre det mer søtt. Og vi liker det.


      1. Mål opp stoff. Idelt så bør det være 30x30 cm. Men jeg målte etter hva stoffrestene hadde å by på.

      2. Stryk stoffet. Strykejernet er din venn. Deretter måler du opp 1 cm på hver kant. Det gjorde ikke jeg for jeg slurva.


      3. Såå om du ønsker pyntebånd er det her det kommer inn. Fest pynten som du måtte ønske, med knappenåler på tvers. Også syr du i vei midt på båndet.

      4. Dernest går du tilbake til strykebrettet. Stryk de 1 cm kanten. Jeg kjørte på med damp. Det ga en fin press.


      5. Nå kommer hjørnene inn. Denne oppskriften

      forklarer hjørner på profesjonelt vis. Min måte går ut på å: klippe av litt av alle hjørnene. Og stryke over alle de brettede kantene igjen (brett kantene med klokka).

      6. Så setter du deg ved symaskinen og syr en rett søm langs alle kantene.


      Og vips; en ferdig tøyserviett!

      Jeg ble veldig fornøyd med selve utseende på serviettene, de ble fine til piknikkteppet. Og veldig fornøyd med blondebåndet på den ensfargede. Men neste gang jeg lager servietter skal jeg lage de større. Min største var 27x27 cm. Da blir det litt knapt for å få hjørnene bra. I tillegg må jeg tilføye at jeg nett har begynt å sy. Så for erfarene syløver, må dette virke helt banalt. Men hurra for mestringsfølelse.

      Dessuten har jeg en litt vill ide om hjemmelagde servietter til bryllupet. Men jeg skal regne på det, og tenke om jeg virkelig vil lage 80 servietter. Men det hadde vært gøy!

      Ellers er jo dette en flott julegave idee, siden julen nærmer seg liksom.

      Ha en flott serviettaften.

      Åpen idemyldring


      Jeg har fått en kurv med stoffrester av min bestemor. Det er morsomt. Restene er av forskjellige størrelser, kvalitet og farge. Og nå har jeg fått en ide, på grunnlag av piknikkteppet jeg lagde før i sommer, og det flotte piknikkutstyret vi fikk av min kjære tante i forlovelsesgave. Så, hva om jeg lager tøyservietter? Bildene over illustere eventuelt fremtidige servietter.

      Planen er så langt å sy på en remse med ett eller annen slags bånd. Og deretter sy inn kantene. Enkeltpenkelt.

      MEN; stoffbitene har ikke en størrelse å skryte av. Og selv om jeg elsker eklektisk stil er jeg usikker på om det blir så fint til pikknikkteppet.

      Dette er jo ikke akkurat det største dilemmaet. Jeg kan jo uansett kjøpe annet stoff. Men så var det det forbruket da.

      Noen innspill? Hvor store bør tøyservietter være?