31. mai 2012

He picked me, mommy! I'm the new swan queen!

DOTTY LOVE inspirerer alltid, jeg ble helt forelsket i de svarte svanene deres med grønne urter i. Og jeg har flaks, jeg fant en svane på første leteforsøk. Dog er ikke min svart, eller har urter, og enn så lenge skal den få lov til å være hvit.

I dag har jeg lekt meg med kameraet igjen, og drevet å tatt bilder til LidyllsUTFORDRING. Svanen med egg og paraply var med på leken. Resten skal dere få se en annen dag

Nå som jeg er fri fra det slitsomme Pensumet har jeg masse ideer og morsomme gjøremål i hodet. Herrrrrrrrrlig!

Har du noen svaner hjemme?

Peace and swan.


Kom, så lager vi en Gif!


Etter forrige innlegg om Apartamento fikk jeg tre spørmål om hvordan jeg lager gif. Synes det er stas at folk lurer på om jeg kan lære vekk ting , for jeg skal jo etterhvert bli lærer.  For de som ikke vil lære å lage en gif,  kan jo sitte å se på de nye bruktfunnene mine en stund. Hester er jo mitt svakepunkt, særlig nipsmessig, så jeg ble helt henrykt da jeg fant denne mammaen med føll. Nå har jeg så lyst på en steilende hingst også! Koppen er Figgjo a la 1974, og er ny koppe-favoritt. Er det bare meg, eller ligner de litt på Pantone koppene? Og til slutt har jeg funnet fire små trefjøler, som jeg også liker veldig godt.

Men uansett, GIF. Jeg bruker fotoredigerings programmet GIMP, det kan du laste ned gratis HER. Gimp er lett å bruke, tar liten plass og et godt alternativ til de som ikke har råd til photoshop.

DENNE "how to make an animated gif in gimp" videoen er veldig god og forklarer ting ganske enkelt. Men ettersom jeg har brukt egne bilder istedet for å tegne bildene slik som han gjør i den videoen, har jeg noen lure tips. Printscreen knappen min fungerer ikke så jeg må forklare i ord hvordan man lager en gif, men blir du usikker på hvordan de ulike tingene fungerer bare sjekk ut filmen også.

Slik lager du en gif av fotografier:


  1. Ta en bildeserie, alt fra to bilder til 20. Man kan sikkert ta fler men jeg har ikke prøvd det. 
  2. Åpne Gimp.
  3. Gå inn på hovedmenyen, og klikk på Open as layers. Da får du samlet alle bildene på et dokument og unngår å måtte klippe og lime inn alle bildene. 
  4. Etter at du har åpnet alle bildefilene, klikk på Image-->Scale image. Foreløbig er bildene altfor store til å kunne fungere som gif på Internett, slik at vi må forandre størrelsen. På Scale image forandrer du bilde til ønsket størrelse, jeg pleier å ha 650 pixler i bredden. Du trenger bare å gjøre dette en gang så er alle bildene forandret.
  5. Ved å gå inn på filters-->animation-->playback  kan du se hvordan GIFen din er.
  6. Så klikker du på Windows-->recently closed docks. Da åpner du en sidebar som viser de ulike layerne i dokumentet. 
  7. Om du synes den går for fort eller for sakte kan du regulere dette ved å bruke sidebaren du åpnet under siste punkt. Da klikker du på bilde ikonet for hvert enkelt lag og skriver inn for eksempel (1000 ms) etter navnet. Dette viser da hvor mange millisekund hvert bilde viser. I gifen over brukte jeg (250 ms), og da går gifen ganske fort. Bare prøv deg frem med hva du synes er best.
  8. For å lagre den fine gifen din, gå inn på file-->save as. Når du lager den er det viktig at du lagrer den som en gif fil, ved å trykke på knappen select file type.
  9. I neste boks som kommer får du valget mellom å flatten image eller save as animation, og for all del trykk save as animation, ellers sitter du igjen med kun et bilde. deretter trykk export.
  10. Neste bilde som dukker opp trykker du bare på save.
Badabimbadaboom, en fiks ferdig gif. 

Du kan så klart redigerer hvert enkelt bilde du har med i gifen, men jeg fant ut at det ble for mye jobb rett ut vinduet, ettersom bildekvaliteten på gif filer er mye dårligere. Jo fler farger jo dårligere bilder det. Men det er jo morsomt uansett. Dessuten har det uendelig med muligheter, så det er bare å leke i vei. 

For de som bruker Photoshop kan dere finne en gif tutorial HER.

Håper dette ble forståelig, og om dere skulle ha problemer er det bare å spørre.

Ha en fin dag alle sammen :)


28. mai 2012

Apartamento


APARTAMENTO er et forfriskende interiørblad som ikke er et interiørblad.

Jeg har vært helt forelsket i dette bladet fra jeg så det i hyllene hos Narvesen. Jeg har hatt det en snau uke og jeg har ikke engang kommet halvveis i det, så fullt av inspirasjon og lesestoff er det. Forelsket i designet, de matte sidene, fotografiene som skiller seg helt fra vanlige interiørbilder. Forelsket i intervjuene med spennende mennesker som forteller om sitt forhold til huset sitt og artikler som får deg til å tenke mer ukonvensjonelt. Forelsket i at de fokuserer mer å det å skape en prosess som gir et mer personlig interiør, istedetfor å si hva du bør kjøpe akkurat nå.

Jeg vil faktisk gå så langt og si at jeg føler meg helt interiørmessig revolusjonert, etter å ha lest litt i dette bladet.

Apartamento er litt stiv i prisen, men det er absolutt verdt det, for det er 256 sider med kvalitet og inspirasjon. Kommer til å kose meg med det helt til neste utgave en gang kommer ut.


"For too many people, being happy at home is pretty much an abstract idea, something they can’t know or imagine, until it appears on some taste maker’s must-have list, or in a magazine, or reposted on Tumblr. A home sweet home is not curated or produced by acquiring a perfect arrangement of chairs, lamps and friends. A real living space is made from living, not decorating. A bored materialist can’t understand that a house has to become a home. It happens, not through perfection but by participation."
Andy & Elsa Beach
Apartamento issue #07  

[hentet fra Apartamentos HJEMMESIDE]

Forelsket sier jeg bare. Kan faktisk hende at jeg gifter meg med både hr forloved OG Apartamento i sommer altså!

Det var mitt tips. Perfekt sommerlektyre.

Hvordan går det med dere, har dere fått solstikk enda?




25. mai 2012

Jadda så..



..jeg mistet lommeboken min på bussen i dag. Men jeg fikk den igjen da bussen kjørte ruten sin tilbake. Så da måtte jeg feire; med å pynte den rød lommeboken, som jeg by the way har arvet, og drikke rødvin.

Jeg fant frem en pensel, hvitmaling, og neglelakk og pyntet i vei. Enkelt, og en litt tullete ny lommebok.

Deilig å koble av en hektisk uke med litt rødvin, popcorrn og pølse, balkong, litt hobbysysling og blogging.
Ønsker alle en riktig poppende god helg :)



24. mai 2012

Kos i postkassen


I går nevnte jeg såvidt at jeg hadde fått en fin finere gave i posten! her ser dere innholdet. Går det ann liksom! Lene med bloggen MED FARGESTIFTER TÆLL og jeg har gjort en byttehandel; hun fikk en REV av meg, og jeg fikk alt dette. Ble helt månebedotten da jeg åpnet pakken. For der fant jeg ikke bare den kuleste klokken vi hadde blitt enige om men også en søt notatbok med en hyggelig hilsen, fersken og mint farget teip, en crazy duk, et nyyyydelig dynetrekk og det kuleste retrostoffet i rosablokkens favorittfarger; fersken og oransje.

Jeg synes i grunn det er slik handel burde foregå. For jeg ble mye mer glad for dette enn penger. Hadde ikke verden vært et bedre sted, dersom alle byttet til seg fine ting og andre nødvendigheter?

Men tuuuusen takk i allefall fineste Lene- YOU MADE MY DAY!

Klokken har blitt en ny favoritt hos oss, hr. forloved elsket den også. Dessuten er det alltid gøy å eie noe som er lagd i en stat som ikke eksisterer lenger. Denne var nemlig lagd i vest-Tyskland.

Håper alle får kost seg masse i solen, jeg har fått solstikk tror jeg :D


23. mai 2012

Lykkerus i lyckliga gatan.






0750 våknet jeg i dag. Eksamen begynte 0845. Sykler av gårde i 30 min, tar meg litt for god tid. Ankommer eksamenslokalet 0855. Finner ut jeg er på feil lokale. Ringer hr. Forloved som finner ut at jeg skulle ha vært i sentrum. Sykler 30 min. Ankommer eksamen 0935. Det gikk greit. Jeg fikk ta eksamen, og nå, nå har jeg sommerferie!!!

Har feiret med øl på utekaffe, grilling med den fineste lille familien i masse sol, og her hjemme har vi drukket paraplysmoothi med mango og banan.

Jeg er friii!!

Bildene (gikk litt overload her) er fra min Instagram (heter rosablokken der og), går rundt å knipser våren/sommern om dagen. Jeg har allerede rukket å plaske med bena i en bekk mellom all lesingen. Og jeg har startet på mitt sommer mål; smake på alle de forskjellige istypene til Deli de Luca, foreløpig har jeg vært igjennom snickers og yummy mango sorbet. Ikke akkurat et vondt mål å komme seg igjennom altså :) 

Herlig! Jeg er så glad! Jeg ble nesten litt skuffet da jeg trodde jeg ikke fikk tatt eksamen. Følte meg liksom litt snytt for en god start på ferien. det er liksom noe med det å måtte slite litt for å få ferie :))

Og for å toppe det hele har jeg fått verdens fineste pakke i posten! Men den fortjener sitt eget innlegg. For å si det sånn, nå sver jeg i lykkerus :))

Her har dere kveldens soundtrack, fra her jeg sitter å blogger på balkongen :


Nå skal jeg virkelig nyte solen fremover og passe på å ha masse vannkrig og småpenger til is!
Hvordan har du det i kveld?


21. mai 2012

The perfect combination of comfort and cute

Det har blitt lite loppejakt på meg i det siste, men dette teppet kjøpte vi på et garasjesalg for en stund siden. Nå har det blitt en favoritt. Fersken, lyseblått, lilla og hvitt, og mykt og varmt. Perfekt kombinasjon av søtt og behagelig.

Mopsen liker det og.

Ha en riktig god søndag alle sammen :)




18. mai 2012

Trommelvirvel:


Å som jeg har vente på å få lov til å poste dette innlegget. 
Det har tatt så lang tid.
Vi har nemlig endelig helt ferdig.
Tegnet
Trykket
Adressert
Pakket 
Og til slutt greide vi også å få sendt de ut, (to igjen da....)
Og nå kan jeg med stolthet presentere bryllupsinvitasjonene våre:


Kanskje ikke en bombe at vi lagde tegneserie-invitasjoner, ettersom jeg har tegneserie headere her på bloggen. Men jeg er så stolt. For det er hr. Forloved som har gjort alt, og de ble så  mye bedre enn jeg kunne ha forestilt meg.
Han har tatt med så mange morsomme detaljer, slik at invitasjonen ble morsom og veldig personlig. Dessuten er de fleste innrammede bilder av oss, i tegneserie form, så da var det ganske passende.
Kan ikke si det for mange ganger, hvor stolt jeg er altså :)

Konvoluttene kjøpte vi på Europris, og de ble pyntet med et stempel som sier: LOVE MAIL. 

Og så må jeg skryte litt av ALLKOPI som trykket de for oss, for kvaliteten på invitasjonene er utrolig bra, god fargegjenngivelse og  papir. Dessuten så ga de oss utrolig god pris, og var veldig serviceinnstilte. 

Så fornøyd altså, da er gjenstår det bare å lage alle bordkort og programmer :) Heldigvis så fikk vi iallefall  sendt inn prøvingsattestene i samme slengen som invitasjonene. Så da blir vi iallefall gift :D

Hvis du vil se invitasjonene i bedre oppløsning er det bare å trykke på bildene under.
Snakk om å være frøken fornøyd altså :D

Håper alle hadde en strålende 17.mai i går altså! 
Vi koste oss med familefrokost, heiing på toget, kake og godvenner på deilig tapas middag. Perfekt :)




16. mai 2012

HIPP HIPP HURRA!


Vi fant ut i går at vi hadde lyst å invitere noen venner på spleise-tapas på 17.mai. Litt sånn i siste-liten type arrangement, vi lokker med byens beste fyrverkeri utkikk. men i allefall fik jeg pynteånden over meg i dag, og lagde en "hipp-hipp-hurra" girlander. I rødt hvitt og blått i riktig rekefølge, så klart. Ble faktisk veldig fornøyd.  Også plukket jeg noen fruktgreiner fra nabolaget (hysj) og puttet de oppi colaflasker, ganske åpenbart. Og noen papirsirkler i riktige farger, er et must. 

I morgen har jeg tenkt å dekke på med Figgjo tallerkener, norsk design på nasjonaldagen vettu :)  

Og nei, jeg har ikke tenkt å servere gjestene mine melk i morgen, men melken sto så bra til temaet. 

For de som lurer på hvordan man lager en slik bokstav-girlander skal dere får min oppskrift her:
(det blir så fint rot når man lager ting altså!)


Du trenger:
-ark i de farger du ønsker (jeg brukte farget ark fra ikea).
-saks, blyant, lim
-et snøre til å henge opp bokstavene



  1. Velg deg en font og søk den opp i google. Jeg valgte helvetica, er så ren og fin. Forstørr bildet med [controll og pluss] til du får den størrelsen du .
  2. Legg et ark på dataskjermen og tegn rundt de bokstavene du ønsker, slik at du får en mal for hver bokstav.
  3. Så klipper du ut alle bokstavene.
  4. Bruker bokstavene til å tegne opp nye på fargede ark . MEN da er det viktig at du tegner en ekstra flik på 2 cm på toppen av bokstaven. Veldig viktig.
  5. klipp ut bokstavene med flikene.
  6. Jeg fant ut at det var lurt å henge opp snøret slik at bokstavene ikke ble speilvendte.
  7. Ta lim på toppen av hver bokstav og lim de på snøret. Brett fliken over snøret. 
  8. OG tada: bokstav girlander. easy peasy, kanskje en trekvarters jobb :)
Om det skulle være noe som var uklart, bare si ifra :)


Vel nå må jeg bare finne ut hva jeg skal ha på meg, lage foccacia og forberede annen mat, vaske huset og ta meg en ordentlig 17.mai dusj. 
17.mai er gøy!

Hvordan skal du feire 17.mai? 
Ha en strålende 17.mai alle sammen.


14. mai 2012

Lenkekjærlighet

I går postet PRYDELIG et innlegg om lenkekjærlighet, om det å løfte frem blogger man selv har stor glede av og som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Jeg synes dette var veldig fint for jeg er en stor fan av kjærlighet og gode blogger.
De 5 bloggene jeg blir ekstra glad for å titte innom, og de jeg følger litt ekstra med på er:

GØY PÅ TANGEN- tar utrolig fine bilder, og skriver helt fantastiske innlegg i tillegg til at hun lager mye gøy.
MED FARGESTIFTER TÆLL- retroeksplosjon og kreative påfunn delux, likære.
MOLLYS BUBBLE - style for style!  Prima blogg, alltid noe kult.
DOTTY LOVE- inspirere meg stoorveis, alltid en kul kombinasjon å vise
TRETOEN- en av de nyeste favorittene mine. Hun har så kul vri på ting altså!

(Dagens ord var visst kult. Kult er det nye fint. Jeeeez.)

Er det ikke litt gøy med litt lenkekjærlighet? Skal dere være med å spre blogge kjærlighet?

Nå er jeg ferdig med min -drikke-kaffe-og-spise-restepotetgull-og-blogge pause, så nå får jeg løpe tilbake til sosiologien.

Snakkes!

Peace and lenkelove.




13. mai 2012

Roxy Toxy


Nå har jeg laget søstern til Foxy Knoxy. Hun heter Roxy Toxy og skal flytte inn hos Lene med bloggen Med fargestifter tæll, derfor har hun fått gul kjole, fordi ryktene har det at Lene er gal etter gul.  Roxy er litt mindre og nettere enn søsteren sin, og jeg har gjort noen forandringer i mønstret, så hun er lit annerledes.

Synes det er så gøy å lage bamser, så nå driver jeg å lager noen nye mønstre. Et hint: mops. Det der var vel ikke akkurat ett hint, mer en avsløring. Men det er en mops underveis. Bamsemessig altså.  

Hvordan har helgen deres vært?




11. mai 2012

Pretty in pink

 Jeg har nettopp sett Pretty in pink, den fra 80 tallet med Molly Ringwald i rosa. 80-talls klassikere er så gøy,  de er så typete og herlig tullete. Det er vel kanskje det som karakteriserer hele 80 tallet egentlig, typete og tullete. Synes nå i allefall jeg.
Men her er noen ting som gjør dagene mine mer praktisk på en fin måte. For eksempel:

  •  Solbrillene min beskytter øynene for solen, og er i tillegg verdensfineste i verdensfineste farge. 
  • Notatboken har nettopp blitt pyntet med bilder fra mango katalogen (gull foran og fersken bak)og hjelper meg å holde orden på ideer og lister og planer. 
  • Gullsaksen hjelper meg med håndarbeidet samtidig som jeg alltid blir glad av å se på den. 
  • For litt siden anskaffet jeg meg min aller første washi-teip, med prikker. De bruker jeg til mye forskjellig, henge opp ting, merke hvor jeg er i bøker og pynte litt på ting og sånt der.
  • Klipse-på øredobber, ingenting er vel så praktisk og fint som det?
  • Neglelakken og brosjen er vel ikke så praktisk egentlig, men fine(synonym for fin og fint, anyone?) er de, da blir jeg pretty in (peach) pink.
  • Mango katalogen har såå mye jeg ønsker meg, men nå prioriterer jeg å klippe i den istedenfor å kjøpe noe derifra. Sikle sikle. Klippe og lime gjør dagen alltid litt bedre.
  • Glitterdryssern er genial, da kan jeg få alt til å glitre i gull. Føler meg nesten litt magisk når jeg holder den i hånda. Som en liten fe.
Ja ja, dette er nå iallefall mine favorittting om dagen, blir glad av å se på de og bruke de. 
Blir du glad av fine ting, hva er dine favoritting om dagen? 

Håper alle får en glitrende helg :)



PS. Dette innlegget er nå med i den fantastiske utfordringen til Hege in France; ABOVE.