29. mars 2012

Påskenøtt: hva kaller man en kanin med stort hode?

Ett egghode. Såklart!

Titter innom for å ønske alle en riktig god påske, for i kveld drar vi på påskeferie til østlandet.
Vi skal kose oss med familie, bøker, tegning, turer, litt hytte, litt lam, og en heftig egg jakt på påskeaften. Blir aldri for gammel til det. I vår familie er påskeaften er sterk tradisjon med et eget ritual for påskeegg jakt. Tampen brenner hvor den nest minste (nå tjue år) gjemmer egget til den minste (nå 17 år om to dager), slik går det oppover til eldstemann og ett egg til de "voksne". Når egget er gjemt synger vi en sang som vi har lagd, som ingen kan synge fint;
Nå kan du komme, nå kan du komme, nå kan du komme å finne egget ditt. 
Og la meg røpe, det er alltid en onkel som får et egg gjemt under genseren.

Vel nok om det.

Om noen skulle trenge underholdning i påsken (hørte rykter fra fine Prydelig, som forøvrig har årets fineste påskeinnlegg, om at de ikke skal send Poirot!), så anbefaler jeg på det absolutt sterkeste Call the midwife. Fantastisk miniserie fra BBc om jordmødre i fattige London på 50 tallet. Ikke nok med at historien er utrolig bra, serien fylt av fine bilder, flott fargebruk og mye fint å se på i form av klær og litt dekor. Anbefales på det sterkeste.

I tillegg til blader føler jeg at denne påsken kommer til å bli fylt med Erlend Loe bøker, da er man jo garantert en morsom ferie :)

Hvordan planer har dere for påsken?
Håper at uansett hva dere skal gjøre at dere får en fin påske med fine fridager og mye inspirasjon :))

Klem fra




27. mars 2012

Rosetter

Begynnelsen på en ting som skal masseproduseres til bryllupet. Rosetter. jeg ble helt forelsket i de da jeg så dette bryllupet. Forelsket meg i fargepalletet og for den slags skyld ,så det blir litt sånn i bryllupet. Litt sånn; oransje, aprikos, rosa, gul, hvitt og lyseblå/minty/isblå ish. Du kan si en sensommer kveldshimmel tema.

Det er i grunn en stund siden jeg lagde disse, og jeg husker virkelig ikke hvor jeg fant tutorialen, kjedelige greier. Med det finnes et tonn der ute, bare søk på "paper medallion"


Two down,; tusen rosetter-pompoms-og-annen-dekorasjon to go.

Ha en strålende aften!


26. mars 2012

Steeds, steeds, what steeds! Has the whirlwind a home in your manes?

Et hestetema i dag; "dalahest"og hestehov. Etter 12-13 år i hestedvale, dukker hestegalskapen min opp igjen, men denne gangen i interiøret. Moonbeam og Midnight dukker jo stadig opp her på bloggen. Videre har jeg nok et hestebilde jeg snart skal vise dere, og en plakat med en hest som løper gjennom ild (lurer på hvor den har tatt veien?). Dessuten ønsker jeg meg en steilende hest slik som Dotty love har (de har så mye kult, har dere besøkt de?). Også ønsker jeg meg en ekte dalahest, og ikke bare en fra Søstrene Grene. En svensk en, rød og med mønster og gjerne litt slitt.  En dag er jeg jo nødt til å finne en!

Blomstene og gåsungene plukket jeg mens jeg var på jobb i dag. Snakk om fin jobb. Jeg lagde til og med årets første blomsterkrans i dag.

Ellers går det mye i å øve meg på stilleben. Alle interiør-prosjekter av størrelse er satt på hold her hjemme, siden vi sparer til bryllup, så da taver man hva man haver og har det gøy med det. Men det er jo litt forandring i forskjellige stilleben da.

Og en siste ting: Hr forloved har lagd ny header i dag! Hipp hurra!

Har du et favoritt interiørdyr?
Håper dere har en strålende dag :)))
Fininger.


25. mars 2012

Med skjørt og solbriller på.

Det hjalp å sukke og akke seg, for da kom våren. Og jeg lurte oppgaven min og tok meg litt (mye) fri.
Da bar det opp i skogen og bort til lysningen, som er det eneste stedet på denne siden av Bergen som får sol nok til å sitte ute når det ikke er helt varmt nok. Det var kos. Sol og blad. Selv om det er lite sol på vår side av byen, har vi iallefall en sinnsyk utsikt!

Dessuten oppdaget jeg selvutløser-knappen på kameraet. Så nå gikk vi fra null bilder av oss til 70. Nå er jeg en selvutløser-fan. Og dere skal slippe å se alle.

Vel ville bare gi dere fine folk som kommenterer og besøker meg en solhilsen :)

Håper alle hadde en strålende helg med mye sol og kos!


22. mars 2012

Sukk.....

Jeg er klar for helg.
Jeg er klar for vår.
Jeg er klar for en ny episode How I met your mother.
Jeg er klar for å rydde verandaen.
Jeg er klar for å bli inspirert.
Jeg er klar for å gå ut av dvale.
Jeg er klar for FRI!

Jeg er derimot ikke klar for å skrive oppgave hele helgen.

For en stund siden perlte Hr forloved disse brillene. De er ikke så praktiske,
men hvis jeg tar på meg de ser det ut som det er vår. Dette  er og vår.

Er du klar?


18. mars 2012

Vår, rengjøring og hjemmelagd kontorrekvisita.






































Nu har påbegynt vårrengjøringen, 5 timer husvask i går var en bra begynnelse, men resten skal jeg ta litt etter litt. Det er herlig når våren kommer og man får lyst til å renske redet. Her var det ganske "cluttered" eller tilstoppet på norsk. Ryddet i klesskap, fant frem sommertøy, men det som tok lengst tid var å rydde "kontoret" eller skrivepulten som jeg fortsatt kaller det.

Dekket av hobbysaker, spraymaling, pensum, regninger, og alt mulig annet rask, var det herlig å få rensket den. Selve pulten er det vanskelig å få tatt et flatterende bilde av (et gigantisk monster av en expedit ikea pult). Men noen detaljer kan dere få se; en spraymalt fiskebolleboks til blyanter og lingende, en blyantspisser har fått magnet på seg slik at jeg ikke roter den bort hele tiden, origami-boks stil småting som ligger å slenger, og en papirstjerne jeg fikk på en julegave.

Kjekt når det er litt innbydende å sette seg ned for å jobbe litt.

Blir du og ryddete og ordnete når våren kommer? Vårrengjøring og oppussing og hele pakka?
Håper alle har en suuuper fin søndag!




Reprise, fordi det er vår.




Jeg vet jeg nettopp postet dette bildet i forrige innlegg, men tenkte det skulle bli min nye greie; poste samme bilde hver dag. Litt sånn Groundhog day.
Men jeg tenkte bildet skulle delta i Øyeblikks fotokonkuranse: Stilleben. Det er et bilde jeg er veldig glad og blir glad av å se på. Et stilleben med årets første håndplukkede blomster i vintage vase og glass, en løve (som visstnok hadde en manke, men nå har konvertert til løvinne) min mor fikk av en franskmann da hun var på interail, og et lite sykkelbilde bare fordi jeg gleder meg sånn til å sykle i solskinn å høre på musikk.

Klikk her for å se fler fine bidrag!

Ha en strålende vårdag folkens!


13. mars 2012

Good vibrations













































13. mars! 13.mars!
For akkurat ett år siden ble vi forlovet, og akkurat da hadde jeg på meg den gule-og-beige-(ustrøkne)-toppen og yndlingsveska mi. Det er rart hva man husker :)

Og endelig, har jeg plukket årets første blomster. Det kan bare bety en ting; VÅR!!! Endelig!
La cocoracha, La cocoracha, lalalalala!

Good vibrations.


Håper dere koser dere med vårtegn og gode vibber :)







9. mars 2012

Grønt, grønnere, grønnest og mintgrønn.



Grønt er årets farge. Passer meg ypperlig for vi har endel grønt, passer perfekt i år iallefall, neste år er vi helt passê. Oh nooo.
Vi har et kjøkken i grønt, langhåret salongteppe i mosegrønt, små detaljer i grønt, men mest grønt av alt, er stolhjørnet grønt. Der har vi den fineste grønne stolen (vi har to grønne lenestoler), som mopsen har jafset av et hjørne, som vi ikke enda har fikset. Og ikke minst (med fare for å overeksponere mesterverket); her henger også Moonbeam og Midnigth. Jeg er stadig like forelsket i dette hestebildet.
I tillegg til disse mørkegrønne skattene, er det mye grønnskjær i den hjemmelagde sofaputen og den mintgrønne Ferm lysestaken. Liker grønt! Og teak også!

Så med mine grønne eiendeler er jeg med på mrs Hardys grønne utfordring. Klikk her for så se fler grønne bidrag.

Dessuten var det veldig hyggelig av NIB å plukke ut et bilde fra min blogg til deres URØRT versjon. Det var så stas å bli nevnt at jeg fikk lykkerus. Mmm lykkerus!

Har du mange hester på fargen grønt? Grønnskolling? Er grønt skjønt, eller holder du deg unna grønt?

Med vennlig hilsen;


8. mars 2012

Happy kvinnedag, alle kvinns!


Kvinnedagen er en dag jeg liker å markere. Er ikke så god på høytidstemning og glemmer gjerne fastelaven (selv om jeg er glad i fastelavensris). Kvinnedagen derimot, det er en dag jeg setter pris på. Markere kampen som har vært, og fokusere på dagens problemer. For jeg er en stolt feminist.

Å være en stolt feminist vil ikke si at jeg hater menn, eller nekter å kle meg i kjoler og andre kvinnelige greier. Ei heller sier jeg ikke at biologi ikke har en finger med i spillet. Det å være feminist for meg betyr å være bevisst på hvordan rolle man spiller i samfunnet, hvilke krav man vil innfri (hvor flink flinke skal du være?), og slippe menn inn på kvinners område.

Fortsatt er det rester av sosialt konstruerte kjønnsroller, fortsatt har man typiske "kvinne"ting og yrker som har lavere status enn "manne" ting (eks: interiør vs fotball) og yrker. Holdninger og verdier og ikke minst skyhøye forventninger. Dette er et felt som engasjerer meg stort (studerer jo tross alt sosiologi, hvor en stor del av pensum handler om kjønn), og jeg er utrolig glad for at jeg bor i velferdstaten Norge, som i forhold til mange andre velferdstater, holder et større fokus på likestilling.

Mye jeg kunne sagt, men jeg tror jeg skal la  Frøken Makeløs tale for meg. Klikk her, og les Frøkens Makeløs gode refleksjoner rundt kvinners roller i dag!

Så resten av dagen i dag, skal jeg markere ved å lese kjønnsrelatert pensum, bli sint, og engasjert. Og ta nipsebilder av løvinner på rødt skap (interiør-brøl).Det er sånn jeg markerer denne dagen.

Hva er dine tanker rundt feminisme og kvinnedagen? Lar du det passere og tenker at det er en kamp vi er ferdig med, eller er du som meg, litt kampklar?

Vel happy kvinnedag alle flotte og inspirerende kvinner der ute :)




7. mars 2012

Blå kjeks sa du?
























Jaha. Nå har hr forloved vært på kjøkkenet igjen. Han er en mester på å eksprimentere på ting vi har i skapet, jeg driver halvveis å skriver en oppskriftbok om alle sprellene han finner på matmessig. Det her er fjerde varianten av kjeks han har laget på like mange uker. Og jeg følte de måtte dokumenteres og deles, for mer Tim Burton lignende bakst har jeg ikke sett før.

Hvete og rugmel, honning, sukker, kokos, natron, egg, smør, og såklart blåbærsyltetøy er blant ingrediensene. Snakk om Charlie og sjokoladefabrikken og blåbærtyggis kjeks, eller kanskje Sesam stasjon. Kjeksen ble forresten mer som muffins enn kjeks. MOOKIES

Og som siste finish ble de toppet med grønn melis!

Hurra for kreativitet på kjøkkenet!




4. mars 2012

Pin-llup, og gode kil i magen.



Nå er det ikke lenge til 1 års forlovelsesdag, og heller ikke lenge til bryllup!
wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Etter vi ble forlovet, ble jeg hekta på bryllupsblogger. Totalt avhengig. Jeg så og så og planla og planla.
Etter seks måneder hadde vi bryllupet på plass, i fantasien, og jeg var metta på bryllupsblogger. 
Alle bryllup så så like ute og jeg ble ikke inspirert lenger. 

Men det som var bra med den-store-bryllupsblogg-avhengigheten, i tillegg til å få tonnevis med inspirasjon, var at jeg oppdaget "blogglandia" og begynte å blogge selv. 
Hadde aldri ordentlig vært innom en blogg før vi ble forlovet. 
Snakk om bonus.

Og om ikke det var nok, så har Pinterest kommet.
Anskaffet meg en konto for en god stund siden, men jeg har ikke vært så aktiv.
Men nå, NÅ har vi virkelig satt i gang med bryllupsplanleggingen igjen.
Og NÅ er Pinterst gull verdt.

Jeg er glad jeg er tilbake på bryllupskjøret, for nå er det virkelig ikke lenge til.
wiiiiiiiiiiiiiiiii.
Da jeg begynte å lage ting til bryllupet for 7 mnd siden og før, 
sa Hr Forloved at vi sikkert kom til å forandre smak.
Jeg bare; neida dette er jo såå fint.

Vel hovedideen er fortsatt den samme.
Detaljene er forandret.
Han har som regel rett, han der Hr Forloved.
Bra jeg ikke satt igang en masseproduksjon.

I allefall har jeg laget to Pinterest-boards for bryllupet;
Inspirasjon til [detaljer] og en til [bryllupsfoto].

Gleder meg til å fortsette bryllupsplanleggingen. 
Hr Forloved holder på med et morsomt bryllupsprosjekt. Det er tidenes beste ide.
Jeg driver med det praktiske, men gleder meg til å begynne ordentlig masseproduksjon.
For så klart skal vi ha mye brukt og hjemmelaget i bryllupet. 
 Wiiiiiiiiii. Det kiler i magen :))))))

Er du på [Pinterest]? Bryllupsplaner eller gode ideer å dele?

Ha en fin søndag alle sammen. Jeg skal skrive på to oppgaver.