27. sep. 2011

Jeg så meg nødt..

til å bytte url og navn på bloggen.

Hokuspokusfillijokus er altfor langt og skrevet feil og totalt tilfeldig.

Men velkommen til RosaBlokken.

Fordi vi bor i en rosa blokk.

totalt utilfeldig!

Valpedagbok


























Denne uken er det litt mopsenostalgi i Rosablokken. Det er jo 1 års jubileum for å ha mopsen i hus. Jeg liker både mopsen og jubileum jeg.

jeg er og veldig glad i å lage små bøker for alt mulig, og her en forleden dag fant jeg igjen valpedagboken fra de første ukene med mopsen. Forrige høst ble jo mildt sagt overstokk og stein kaotisk så valpedagboka er ikke særlig lang men den er utrolig søt.



Der står det små detaljer som jeg nesten helt hadde glemt. Sånn for eksempel at vi lå på madrass foran buret hans på kjøkkenet de første dagene. Og når han begynte å pipe sang hr forloved for han, eller så la vi to fingre på pannen hans så sovnet han med en gang. Eller at de første dagene var hele huset våkne som tente lys i 6 tiden og bare koste med valpen. Og at vi gikk rundt i joggeklær og plutselig fikk kontakt med nesten alle naboene i blokken.


Jeg husker at vi hadde hatt mopsen i ca ett døgn før vi var overbevist om at han hadde kennelhoste, fordi han hostet litt, og måtte til dyrlegen. Jeg husker at vi synes det var verdt å betale 500 kroner bare for å høre at han var en frisk og fin valp.

Vi fulgte også et strengt sosialiseringsskjema, så hver uke møtte han en skjeggete mann, tok bussen, møtte barn, stor hund, liten hund og katt. Og så videre Og så videre. Han er relativt sosialisert nå. 

Har du hatt valp? Hvordan gjorde du det i begynnelsen?

26. sep. 2011

Foto-rull: 1 år med mopsen.



Tenk at i går, da var det 1 år siden vi hentet mopsen i Drammen. Tiden har gått innmari  fort, men så utrolig mye har skjedd. Han har gått fra å være en valp på 1,7 kilo til å bli en voksen mops på 8,4 kilo. Han bruker ikke lenger et halvt år på et lite bein, men kan nå sluke i allefall 6 griseører i uka. han leker ikke lenger så mye med pipe leker, men elsker fortastt bamser og kopper. Før klarte han ikke å ødelegge bamser, mens nå elsker han å spise vatten som er inne i de. Han er ikke lenger uimotståelig nusselig men sikkelig plagsom, men en entusiatisk venn som kan oppføre seg. Men han bjeffingen hans har blitt mer plagsom da. 

Jeg må innrømme at det var sikkelig slitsomt å få en valp i hus. Ai så mye ansvar og jobb. Og ikke minst bekymring. Jeg bekymer meg fortsatt grenseløst for han, og det er ikke rart, så mye han har vært hos dyrlegen. Men  alt strev til tross; han er verdt det. Han er en så integrert del av oss. Vi er rett og slett en flokk. Kan ikke se for meg en hverdag uten han, og gruer meg til den dagen han ikke er her mer (ja jeg vet han er ung, men man vet jo at kjæledyr ikke varer like lenge som oss). 

Etter at vi fikk hund har jeg begynt å skjønne foreldre rollen bedre. Jeg kan virkelig ikke fatte at mamma og pappa lot meg dra et halvt år til sør amerika som 19 åring. Jeg tør så vidt å overlate mopsen til andre. ALDRI om han skal få reise ut i verden for å finne seg selv. NIKS. Og jeg har innsett hvor godt mamma og pappa egentlig kjenner meg. Jeg vet nøyaktig hva mopsen trenger, hvorfor han oppfører seg sånn og sånn, vel, noen ganger tar min hypokondori over da. Og alle forventningene man har til en hund ( om at han skal holde seg frisk , ha det bra, osv), jeg kan bare forestille meg hvordan foreldre har det. Jeg fikk sorg i hjerte da vi fant ut at han hadde en kronisk skade, det var helt grusomt. Tenker på foreldre til barn som ikke får de samme forutsetningene som andre barn, det må være tøft! 

Vel mopsen har lært meg en hel del.

Dette ble et ganske sentimentalt innlegg. Men han er en sånn ufattelig fin hund. Gleder meg til å se han i kveld. 

Her kan du finne fler innlegg om mopsen. Han er så skjønn.
f

25. sep. 2011

I helgen har vi:

- vært på Ekko festivalen og sett på Planningtorock og noen andre.
























- nattfest med min søster.


























gått rundt, sett og blitt inspirert på Interiørmessen i Bergen.
















spist speilegg til lunsj på kafe, shoppet vaser på Søstrene Grene , store OG små.


























Det var høydepunktene, men det var en god helg videre med god mat, rydding og vaksing og avslapping.  Litt ommøblering og bilde opphenging. Og lesing om hvordan kvinnenes rolle forandret seg i overgangen fra føydal samfunnet til det industrielle samfunnet. Veldig spennde!

Bra helg? Thumps up, ned? 

22. sep. 2011

Prosjekt-kreativ103: Susseputa


Denne uka har jeg laget en kjærlighetsgave til hr Forloved. Vi arvet en megastor dunpute av Den populære tante B ( alle burde ha en tante B, og en tante A og en tante AB). Så jeg gikk til innkjøp av et gigantsisk hvitt putetrekk. Hr Forloved her helt forelsket i megaputen og føler han sover i en kjempe sin seng når han ligger på den.

Så med dette utgangspunktet tenkte jeg at jeg skulle lage noe søtt til han jeg er så glad i.


























....først såååååå
  • Klipte ut bokstaver og deretter stoff. Jeg gikk for ulikt stoff på hver bokstav bare for å være litt crazy.

























...og

  • Fant frem strykebrettet og strøk alt materialet fritt for skrukker.
























etterpå var det viktig å


  • finne den perfekte plasseringen..

























..før


  • jeg begynte å så på bokstavene med zikkzakk søm. Det er aller første gang je har sydd kronglete ting med zikkzakk, så jeg ble kokendes varm og kjempe nervøs. 

























Og her er det ferdige resultatet. Jeg ble fornøyd, hr Forloved ble fornøyd og mopsen brydde seg ikke så mye egentlig. iPod kameraet rettferdiggjør virkelig ikke puta, men siden det digitale kameraet mitt er nede for telling, må det bare bli sånn. Susse-puta skal ut i verden. 



Dette prosjektet kvidde jeg meg litt for. Så for meg mange skumle scenarioer, som et sammensydd putetrekk, bulkete bokstaver, skjeive bokstaver, en maskin som hengte seg opp og ødela alt. Men det gikk som en lek, og nå føler jeg meg som en verdens mester som kan klare alt, så lenge det inneholder bokstaver og zikkzakk søm.

21. sep. 2011

Oppskriftsbox: episk Gulerot kake




Jeg har lagd endel guelrotkake. Som regel i rund kakeform. Jeg trodde jeg hadde funnet den beste oppskriften. Men da tok jeg feil. Det søte liv har selvfølgelig den beste oppskriften på langpanne gulerotkake.

Jeg hadde to gode hjelper med meg på kakebakingen hr forloved og onkel max. Og noen justeringer på oppskriften ble det.
  1. Smør istedet for soyaolje. Vi liker kakene våre usunne. 
  2. Grov raspet gulerot istedet for fin. Kjempe godt.
  3. Mindre melis og mer philladelphia ost i glasuren + litt klementinskall.
  4. .. og noe kortere steketid. Bløt kake er jo det beste.
For et kake kalas. For en glede. For en helg. 


Jeg garanterer den totale kake opplevelsen.

20. sep. 2011

Høst deilig, varmt kledd.



Denne høsten har Monki så utrolig mye fint. Og veldig veldig deilig plagg. HM kjører mye akryl (i ekkel form) i høst, og det synes jeg er et slitsomt. Men Monki har deilige myke plagg. Ren ull er det nå ikke, men ganske så silkemykt.

Dette er hva jeg har kjøpt inn for høsten, på vei til jobb i dag faktisk. Det begynner å bli så kaldt å sykle nå. Men med dette er jeg trygg på mine sykkelturer.

Jeg merker jeg har en dragning mot begunderrødt, mørkegrønt og brunt denne høsten, heldigvis ikke svart og grått som i fjor.

Hvordan kler du deg om høsten? Hvordan farger liker du?

Rosablokken: Stilleben vedlegg

Tenkte bare jeg skulle legge ut ett vedlegg til Lidylls utfordring. Jeg har jo allerede lagt ut mange, og mange ganske tullete. Men jeg har laget et nytt stilleben (er i grunn ikke helt sikker på om noen av mine bidrag kan kvalifiserer som stilleben i interiør verden, men jeg er veldig glad i mine små utstillinger).







































Stillbenet består av: Globusen er fra helgens loppemarked, ett gamelt bilde av min farfar som konfirmant, og vase med selvpåmalte oransje striper og selvmalte mintgrønne kvister. Og bøker da, får å oppnå fler nivåer.

Binder rommet sammen =
Vasen med de malte kvistene var forøøverig en veldig lett morsomt og dekorativt prosjekt, jeg er veldig fornøyd. Vi har jo mye oransj i stua, særlig i sofa delen. Og nå har vi fått oss mintgrønn/blå ferm lysestake.  I tillegg har vi et gammelt landskapmaleri i blå og oransje toner, som henger i kontordelen (vi har delt opp stua i sofa del og kontor del). Over pulten min hengener det et gigantisk bilde hr Forloved har malt, som også har elementer av oransj og mint. Og heeelt i hjørnet av kontoret mitt står dette stillbenet, og binder det hele sammen; Kontor og stue. Uten at det blir for mye.

Flotte greier!
 

19. sep. 2011

Foto-rull: Loppemarked



Da jeg var 12 år og elsket Hanson og hester av hele mitt hjerte, fant jeg og mine to bestevenninner ut a at vi skulle ha loppemarked på låven vår. Vi samlet masse gamle og småødelagte og ikke særlig fine leker, noen bøker, det hele var virkelig ikke til å skryte av. Dessuten var vi ikke særlig god på markedsføring. Så det hele endte med et stappfult fjøs (noen av lekene ligger der enda, 14 år senere), en krangel mellom meg og Tina 2 fordi hun sa jeg lignet på Isac ( han eldste og minst peneste) i Hanson, og spising av likørsjokolade i den tro at vi kom til å bli fulle. De eneste kundene våre var mine to småsøstere, som gjorde mamma glad ved å ta med noen annens søppel inn i huset.

Denne helgen var loppemarked en stor suksess. Ikke det at jeg arrangerte annet loppemarked enn et lite lekeloppemarked på kjøkkenet da, hr forloved sitt kjøkken-loppis var katastrofe, han hadde skyhøye priser og nektet meg ting, litt av en type. Men var på to loppemarked jeg synes var bra. Vi har i allefall en haug med lopper her hjemme nå.

Favorittfunnene fr helgen er:
  1. Antilope hjort i tre.
  2. Hvit porselens kanin.
  3. kaffeservis
  4. Glassbolle med ruter.
  5. En hel pose med stoff, inkludert gyseligbrunt fløyelstoff til nye bambier. 
  6. Sparebøsseglobus
  7. Fine ghussebrune frokost skåler.
  8. Forferdelig annanas skje fra 90 tallet som er så upraktiske og stygge at jeg måtte ha den.
  9. 70-talls reklame for midnattsol putetrekk x 2.
  10. Masse fine lommetørkler.
  11. Vill oransje kakeboks. 
Super fornøyd med helgen. Lørdagen var jeg og hr forloved på loppemarked. Vi hadde vært på B0ka konsert kvelden før, og hr Forloved er i utgangspunktet den vanskeligste personen å få opp om morgenen. Jeg hadde endel tvil om jeg kunne klare å få han opp klokka ni for å dra på loppemarked, så da jeg vekket han sa jeg like greit at klokka var ett. LURT. Da spratt han opp. Og først ferdig påkledd fikk han vite at klokken var 9. Jeg er så lur. Så da fikk vi kost oss sammen på loppemarked på skolen jeg jobber på. Vafler var et must. Nam nam.

Nå er alt nytt porselen og kopper og kar vasket, på onsdag skal alle de nye stoffene i vasken. Så blir det Bambiproduksjon av kinesiske proposjoner.
Flott helg!

Har dere hatt en flott helg? Har dere vært på loppemarked å funnet noe fint, stygt eller morsomt?

18. sep. 2011

Den-store -høst-spise-dagen.



























Det beste med høst, er fårikål. Det er ingenting jeg ikke elsker med fårikål. Det er lett å lage, det er billig, det lukter deilig, det er mye, det blir bedre og bedre, det er høytidelig og hverdagslig på samme tid og det smaker himmelsk.














































Jeg begynte å lage fårikål så og si med engang jeg flyttet hjemmeifra. I kollektiv, på studenthjem, fårikålen skulle kokes samme hva. Selv om alle hatet lukten og jeg måtte bruke seks kjeler uten lokk. I år har jeg en sikkelig fårikål kjele med lokk. Det er deilig.


Når man lager fårikål er det koselig å ha besøk av folk som elsker fårikål. Og man har alltid nok. I går kokte vi sammen 2 kilo kål og to kilo kjøtt, og vi har igjen nok til en søndagsmiddag.


Det tar så lang tid å lage, at forventningene eskalerer. Men fårikålen innfrir alltid.  Den første fårikålen er den beste høstkvelden.

Har du hatt din første fårikål enda?

16. sep. 2011

Oppskriftsbox: Tante Bs Granola


I bunn og grunn er jeg ikke " å jeg elsker frokostblanding" typen. Men jeg elsker Tante Bs hjemmelagde granola. Hr Forloved lagde vår første runde Granola på søndag. Det gikk fort, og han var veldig flink. Han lagde ganske mye, men granolaen var borte innen torsdag.  Kjempe godt med vaniljyoghurt og banan.

This is how you do the granola:

1 kopp av hver: 
                          Rosiner
                          Sesamfrø
                          Linfrø
                          Nøtter
                          Solsikkekjerner
                          Kokosmasse

5 kopper:          
                          Havregryn

1 kopp:             
                          Matolje
                          Mørk sirup


  1. Bland alle tørrvarer i en bolle
  2. Varm opp matolje og mørk sirup til det er lunkent.
  3. Bland den lunkene vesken ammen med tørrvarene.
  4. Legg bakepapir i en langpanne. Og fordel røren rundt på hele langpannen
  5. 15-20 minutt i stekeovn på 175 grader.
  6. Husk å rør med jevne mellom rom så du ikke får brente rosiner. 
  7. La graolaen avkjøles.
  8. ... og VOILA! Mye bedre enn kjøpe musli!

BON APPETIT!


15. sep. 2011

Prosjekt-kreativ1: Krims krams uke.

Jeg har jo gitt meg selv utfordringen å bli mer kreativ, lage noe hver uke og dermed blogge om det på torsdager for å legge litt press på meg selv.

Denne uken har jeg ikke gjort noe nytt. Jeg har gjort noe gammelt på nytt igjen. Endelig har jeg fått begynt å sy servietter til bryllupet. Så langt har vi 8 av rundt 65. Heldigvis går det utrolig fort å sy servietter, så jeg får bare sette av en dag i mnd å sy 10 stykker, så ligger vi bra ann. jeg er i grunn veldig fornøyd med serviett prosjektet. Det kommer til å live opp bordet veldig bra, og i tillegg så kan de brukes igjen, og kanskje noen av de som har vært med å hjelpe til kan få noen.  i Forhold til farger er det ikke så harde grenser, kanskje bare en liten detalj i en farge som passer med farge skjemaet vårt. Åå gleder meg sånn!


























Ellers har jeg gått tom for garn til hekleteppet mitt, men heldigvis hadde jeg litt restegarn så jeg fikk begynt på en diger oldemors rute. Det blir en ganske crazy lapp i grunn, hurra fordet.



Og sist men ikke minst, så har jeg lagd fler bambier (tror jeg har lagd tre til siden det forrige bambi innlegget). Nå har jeg lagd en litt forstørret versjon, ved å zoooome inn påå mønsteret på dataen, og deretter tegne over. Denne bambien er laget av stoff etter min elskede mørkeblåe jeans og serviettstoff rester.

Her er det forresten et glimt av badet vårt som jeg så inderlig har lyst å male lyseblått, men aldri får somlet meg til å gjøre.

Jeg har noen planer til hva jeg skal lage frem til neste torsdag. Det dreier seg om kvister, maling, masse stoff, en mega pute og mange ideer. Gleder meg til å begynne. Dessuten har vi begynt utformingen av bryllupsinvitasjonene, akkurat hva er hemlig, men en ting er sikkert; de blir sikkelig fine og søte.

Ha en flott torsdag!

14. sep. 2011

Akkurat nå ønsker jeg meg:

Dette beltet fra Darlingtonia Moccasin co. gjør at jeg ikke savner det andre skinnbeltet mitt så mye

















....og disse moccasinene (til våren såklart) også fra Darlingtonia moccasin co.






























aaaah; Girl in the wind.
































For en kjole. Jeg tror jeg trenger den. Faktisk.



















 Jeg hadde sovet bedre om vi hadde hatt denne tapeten på soverommet.




















Og nytt kamera såklart.
D E S P E R A T.















Hva ønsker du deg nå?

13. sep. 2011

Rosablokken: Stilleben

[Stilleben (fra tysk, «still» og «leben», stille liv, fransk: Nature Morte, død natur) er et kunstverk som gjengir objekter i ro, ofte som oppstillinger av hverdagslige gjenstander som enten er fra naturen (blomster, frukt o.l.) eller menneskelaget; vaser, glass, mat osv (wikipedia).]

Lidyll har gitt oss internettvenner en utfordring. Jeg liker utfordringer. Derfor tar jeg den. Utfordringen var å ta bilder av små utstillinger, eller stilleben som du har laget deg rundt i hjemmet. Jeg har lagd ganske mange, men små. Leiligheten er i grunn fortsatt i en litt sånn "oi vi bor ikke på studenthybel lenger så vi kan gjøre det fint" fase, men noe har vi jo å vise frem.

Så kom den største utfordringen; kameraet mitt er ødelagt. Eller minnekortet da. Så da ble det iPod bilder, med Hipstamatic appen. Derav (myye) mindre kvalitet.



Dette er vinduskarmen hvor Bob Dylen holder til. Synes det er en riktig hyggelig krok. Potten kaktusen står i, har hr forloved lagd, og den rosa sten lysestaken er fra tjekkia og en gave fra bestemor. Planten feiret nylig 1 års dag, det er det lengste jeg har hatt en plante.







Høyreside av vinduskarmen; dansende jenter fra Cuba, og Romvesenplante som har levd like lenge som den andre planten.















I vår expedit hylle fra ikea, er det egentlig ganske mange små utstillinger, men jeg tok med to. Dette er Pez-utstillingen.















Dette er den andre. Jeg elsker denne oransje krukken. Og så er det perling av ett veggbroderi som henger i mitt barndomshjem.

















Så er det den nye sjenken da. Der er det mye aktivitet i forhold til nipsing. Jeg driver hele tiden å prøver å finne rett kombinasjon til å ha på toppen.
Men en ting er sikkert: de fantastiske lysestakene står i allefall på rett sted.












I gangen har vi denne kitchy "utstillingen, med et gammelt heste bilde i rosatoner, rosa plastrose og lilla vintage vase. 

Som dere ser har vi en ganske eklektisk stil (og quirky), med mye småting. Mest fordi vi ikke har funnet noen fine store ting vi har lyst på enda, men vi er stadig på utkikk etter mer. Eller i allefall jeg. Hr Forloved prioriterer ikke nips i like høy grad som meg kan du si. Men innerst inne liker han pynte ting han og, det er jeg sikker på.

Takk for utfordringen Lidyll, det var kjempe gøy.

Er det noen andre som tar utfordringen?



trykk her for VEDLEGG 

12. sep. 2011

Foto-rull// Matfestival og Bergen kunsthall.



























Bilder fra i går, da Redd Barna  arrangerte en sikkelig kulturdag for barna (i forbidelse med Barnas kulturhelg så klart). Det var veldig kjekt. Vi tok med oss ett par jenter og tuslet ned på bryggen for å sjekke ut Matfestivalen. Nedtur at det fossregnet, men fikk heldigvis snappet til oss ett bar smakebiter før vi gikk på spøkelsesjakt på det Hansiatiske museet. Må si at jeg var veldig fristet til å kjøpe en flaske Vossabia geiterams brus. Den så god ut.

McDonalds er alltid en hit for barn, særlig når de får to burgere! Så ruslet vi bort til Landmark og så på utstillinger; details og chaos as usual. Liiiit fjernt for våre jenter; " hva prøver de å si egentlig?". Men den mer tradisjonelle utstillingen i bygget ved siden av var populær. Najonalromantikken ftw.

Vel det jeg prøver å si, er at det var en veldig fin søndag nede i byen. Synes det er veldig positivt når det blir ordnet i stand slike kultur arrangement for barn, særlig når de er gratis og alle har mulighet til å delta.

Og, i dag har vi stemt. Høytidelig affære. Jeg elsker å stemme. I år valgte jeg å sette kryss ved siden av alle født etter 1982. Ungdomen inn i bystyret sier jeg. Dessuten er det første valget jeg ikke har fått panikk inne i valg boksen og stemt noe jeg tror er fornuftig, istedet for det jeg egentlig vil. Så vil si det var et godt valg.

Hadde dere ett godt valg?

10. sep. 2011

Carpe weekend.

Hva synes dere om denne lille bambien? Jeg må få si at jeg er særdeles fornøyd med den. Ingen røffe sømmer, ingen skjevheter, og ny måte å sy ørene på. Thumbs up. Ny og forbedret bambi. Klar til å gis bort til en venninne som venter baby. Dermed har den fått navnet Kiwi Poppins (kiwi siden vi møttes da vi jobbet på kiwi, Og poppoins fordi Mary Poppins er så flink med barn). Gave Bambiene får på seg en liten lapp som forteller litt om hvem de er og hva de liker, og en liten hilsen fra meg. Synes det var sikkelig gøy å lage disse lappene og.

Ellers har det vært en lat lørdag, vi sov så lenge i dag. Jeg blir helt utslitt av å leke på SFO hele uken. Startet dagen med en egg-beacon-banan-kaffe frokost, og en 90 talls barnefilm om en gutt som finner en rømt gorilla (90 tallet kunne lage barne filmer altså), amerikansk såklart.

Men for en og en halv time siden sa Hr Forloved; når skal vi carpe weekend? De siste helgene har vi jo vært på fest og da forsvinner helgene, BANG så er det søndag. Så denne helgen boikotter vi fest og prøver å få helgen til å vare lengst mulig.

Idag blir det å være hjemme og kose oss med leiligheten. Planen er å lage burritos til middag. Og gå en tur med mopsen. Og forbli i pysjen. I morgen skal jeg på Kultur dag med Redd Barna aktiv. Så blir det vel den tradisjonelle Mac n cheesse sunday, og litt Marx lesing.
Og så er det valg. Gleder meg til å stemme, det er noe høytidlig ved det.

Det er så deilig med late helger.

Hva skal du i helgen?

7. sep. 2011

Prosjekt-kreativ103: Bambi

Forrige fredag kom jeg over dette fantastiske innlegget på Ida og Muskatt. Hun hadde nettopp fått sin besteors 50 år gamle mønstre for filt dyr som hun solgte på postordre. samtidig postet hjun mønstret for en nusselig bambi (altså råddyr). Med en gang jeg leste det ble jeg veldig inspirert. Både av historien og av figuren.

Jeg har aldri sydd etter mønster før (foruten brødkurv da), og har kun holdt meg til rette kanter, som servietter, tepper og puter. Dessuten er leiligheten i desperat behov for mer nips. Synes jeg da. Hi hi.

I sommer fikk jeg et skrin fullt av stoffrester av bestemor. Dette inkluderte litt mer solide stoffer som dongri og cordfløyel.  Så i tillegg til mitt eget lille lager, hadde jeg nok til å gå i gang med Bambi prosjektet.  Tross alt trenger man jo ikke egentlig så mye stoff. En av de ødelagte bamsene til mopsen sto for fyllvatt!


Å lage en bambi er mye pirke arbeid; klipp ut mønster og deretter stoff, og sy, sy på øyne, øre, og pletter, sy sammen for så å vrenge ,fylle med vatt og sy sammen. For nærmere instruksjoner besøk Ida og Muskatt. Men herlighet så gøy det var. Jeg er jo ikke helt habil med sytråden enda, men det ga bambi en meget hjemmelaged sjarm.


Dette er Bambi på isen. Hun var den aller første og ble sydd i kun bomullstoff, tynt bomullstoff. Det anbefaler jeg ikke, stoffet begynte liksom å smuldre opp. Dessuten fikk hun ikke så mye styrke i bena, men det er egentlig litt søtt, siden det ser ut som om hun sklir på isen. Noe annet jeg opplevde med henne, var at jeg la mønseret sammevei slik at det blir speilvendt når hun skal sys sammen. Noe som er irriterende når du har sydd på hele "assecoriet" hennes, derfor ett blunkende øye.



Da jeg var ferdig med den, begynte det straks å klø i fingrene så jeg måtte lage en ny. Dette ble litt av en type. Dongri og sikkelig camping mønster, sikkelig 70- talls bambi, Måtte jo bare bli ABBA! Men den jeg liker best er Daisy, veldig gøy å bruke cordfløyel. Hun fikk også en liten knappe nese.

Etter tolv timer med å håndsy bambier, fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en med symaskin. Det gikk i og for seg greit.Men Josef ble ikke den fineste bambien. Neste gang skal jeg lage et nytt mønster som er tilpasset symaskin, så bambien ikke blir så feilproposjonert. Jeg prøvde meg og på ny øye metode på Josef; tunge øyelokk. Det ga han jo en viss sjarm men foretrekker de store øyene med øyevipper.




























Vel som dere skjønner er jeg på vei til å bli hun der gale Bambi-Dama. Men det er veldig gøy, og det kommer til å bli mange fler. Bøyer meg i støvet for Ida og Muskatt sin bestemor. Dere bør sjekke ut Epla butikken hennes, hun er veldig flink til å sy!

























Ha en bambi fin torsdag!